Ιερή παράδοση και όχι υπερβολή η λιτάνευση του σκηνώματος ιεράρχη στη Λαμία
Βρίθει σχολίων το διαδίκτυο και κυρίως τα social media με αφορμή τη δημοσιοποίηση στο Facebook φωτογραφιών από την εξόδιο ακολουθία του μητροπολίτη ΓΟΧ Φθιώτιδος και Θαυμακού, Καλλίνικου, τον οποίο ιερείς της μητρόπολής του περιέφεραν, ενδεδυμένο με τα αρχιερατικά του άμφια επάνω σε κάθισμα.
Ωστόσο, παρά τους ακραίους συσχετισμούς της τελετής ακόμα και με το Ιράν, ο συγκεκριμένος τρόπος λιτάνευσης του σκηνώματος ενός ιεράρχη αποτελεί κομμάτι της ιερής παράδοσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Μάλιστα πριν από περίπου 50 χρόνια το ίδιο τελετουργικό ακολουθούσε και η Εκκλησία της Ελλάδος. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Γεννάδιος, κηδεύτηκε με τον ίδιον τρόπο το 1951.

Απόδειξη ότι η τελετή αυτή δεν αποτελεί κάτι ξένο προς τους ιεράρχες που ακολουθούν το νέο ημερολόγιο αποτελεί και η παρουσία στην εξόδιο ακολουθία και του μητροπολίτη Φθιώτιδος (με το νέο ημερολόγιο), Νικολάου. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι τέτοιου είδους τελετουργικά θα μπορούσαν να θεωρηθούν απολύτως φυσιολογικά και να μείνουν ασχολίαστα στις μέρες μας. Όπως και έγινε.

Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι το Πεντάγωνο τού παρουσίασε σχέδιο για κλιμάκωση του πολέμου κατά του Ιράν
23:27
Νεκρός σε αεροπορική επιδρομή μέλος της Χαμάς που συμμετείχε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023
23:15
Ο «βρικόλακας» του Νιου Φόρεστ - Οι περίεργες τελετουργίες και τα νεκρά ζώα σε εκκλησίες
23:03
Copernicus: Πάνω από 7.000 στρέμματα κάηκαν στην πυρκαγιά της Αιγιαλείας
22:51