Ιερή παράδοση και όχι υπερβολή η λιτάνευση του σκηνώματος ιεράρχη στη Λαμία
Βρίθει σχολίων το διαδίκτυο και κυρίως τα social media με αφορμή τη δημοσιοποίηση στο Facebook φωτογραφιών από την εξόδιο ακολουθία του μητροπολίτη ΓΟΧ Φθιώτιδος και Θαυμακού, Καλλίνικου, τον οποίο ιερείς της μητρόπολής του περιέφεραν, ενδεδυμένο με τα αρχιερατικά του άμφια επάνω σε κάθισμα.
Ωστόσο, παρά τους ακραίους συσχετισμούς της τελετής ακόμα και με το Ιράν, ο συγκεκριμένος τρόπος λιτάνευσης του σκηνώματος ενός ιεράρχη αποτελεί κομμάτι της ιερής παράδοσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Μάλιστα πριν από περίπου 50 χρόνια το ίδιο τελετουργικό ακολουθούσε και η Εκκλησία της Ελλάδος. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Γεννάδιος, κηδεύτηκε με τον ίδιον τρόπο το 1951.

Απόδειξη ότι η τελετή αυτή δεν αποτελεί κάτι ξένο προς τους ιεράρχες που ακολουθούν το νέο ημερολόγιο αποτελεί και η παρουσία στην εξόδιο ακολουθία και του μητροπολίτη Φθιώτιδος (με το νέο ημερολόγιο), Νικολάου. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι τέτοιου είδους τελετουργικά θα μπορούσαν να θεωρηθούν απολύτως φυσιολογικά και να μείνουν ασχολίαστα στις μέρες μας. Όπως και έγινε.

Αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία της Ζιζέλ Πελικό δημοσιεύσε η εφημερίδα Le Monde
23:58
Θυελλώδης συνεδρίαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα πεπραγμένα της ICE
23:46
ΗΠΑ: Δημοσιοποιήθηκαν πλάνα ένοπλου μασκοφόρου, υπόπτου απαγωγής 84χρονης
23:35
Τέμπη: Ο Σύλλογος συγγενών ανακοίνωσε κάλεσμα για συγκεντρώσεις στις 28 Φεβρουαρίου
23:23