Κακοκαιρία: Πλημμύρες, καθιζήσεις και ζημιές από τις βροχές και τους ανέμους σε Ήπειρο, Πάτρα, Ηλεία
Βροχόπτωση
INTIME NEWSΠλημμύρες δρόμων, καθιζήσεις, ανατροπές οχημάτων λόγω δυνατών ανέμων, προκαλεί μεταξύ άλλων στο πέρασμα της η κακοκαιρία που συνεχίζει να σαρώνει αρκετές περιοχές της Ελλάδας.
Στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας, ανεμοστρόβιλος που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ανέτρεψε αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει. Η γυναίκα που το οδηγούσε εγκλωβίστηκε για λίγα λεπτά μέσα στο όχημα, βιώνοντας ισχυρό σοκ, ωστόσο δεν τραυματίστηκε.
Σύμφωνα με το ilialive οι ριπές του ανέμου ήταν εξαιρετικά ισχυρές, αιφνιδιάζοντας την οδηγό, η οποία έχασε τον έλεγχο του οχήματος όταν αυτό παρασύρθηκε και ανετράπη.
Ο ανεμοστρόβιλος διήρκεσε λίγα μόλις λεπτά, ωστόσο προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε αγροτικές εγκαταστάσεις.
Θερμοκήπια υπέστησαν σοβαρές φθορές, με μεταλλικά στοιχεία και νάιλον καλύμματα να αποκολλώνται και να παρασύρονται από τον άνεμο σε μεγάλη απόσταση.
Από το φαινόμενο δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ καταγράφονται υλικές ζημιές.

Το αναποδογυρισμένο όχημα
Ilialive.grΠάτρα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι
Προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία που «περνά» από την Πάτρα, με ισχυρές βροχοπτώσεις, χαλαζόπτωση και θυελλώδεις ανέμους.
Οι καταιγίδες συνοδεύονται από χαλάζι μέσα στην Πάτρα αλλά και στην περιοχή του Ρίου όπου αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν.
Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώνονται και στην Ακτή Δυμαίων.
Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές, έντασης 8 έως 9 μποφόρ κλειστό παραμένει το πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Πάτρα
tempo24Τρίκαλα
Διεκόπη η κίνηση των οχημάτων στα Τρία Ποτάμια, λόγω της έντονης βροχόπτωσης
Νέες πληγές στο ορεινό δίκτυο της περιοχής δημιούργησε η χθεσινή έντονη βροχόπτωση.
Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr διεκόπη η κίνηση των οχημάτων στα Τρία Ποτάμια, στη διασταύρωση Μηλιάς. Συνεργεία της Π.Ε. Τρικάλων επιχειρούν στο σημείο.
Ήπειρο: Χιόνια στα ορεινά, κατολισθήσεις και καθιζήσεις, ζημιές στο Καλπάκι από ανεμοστρόβιλο
Σύμφωνα με το epiruspost το μέτωπο που προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας είναι διπλό στην Ήπειρο. Μαζί με τις σφοδρές βροχοπτώσεις που συνεχίζονται ήρθαν και τα χιόνια σε όλη την ορεινή ζώνη.
Με σαράντα περίπου μηχανήματα επιχειρεί η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και οι υπηρεσίες των Δήμων για την αντιμετώπιση προβλημάτων, τόσο για αποχιονισμό όσο και για κατολισθήσεις.
Ζημιές στο Καλπάκι
Αργά το βράδυ ανεμοστρόβιλος που χτύπησε την περιοχή κατέστρεψε ολοσχερώς μεγάλη πτηνοτροφική μονάδα στο Καλπάκι.
«Πτηνοτροφείο με 40 χιλιάδες κοτόπουλα εξαφανίστηκε από προσώπου γης» αναφέρει κάτοικος της περιοχής ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ζημιές έγιναν και σε άλλες μονάδες της περιοχής.
Στους δήμους Δήμους Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων με συνεχείς κατολισθήσεις και καθιζήσεις που σημειώνονται.
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν στον Καταρράκτη όπου ο δρόμος υπέστη μεγάλη καθίζηση και παρέσυρε και το δίκτυο ύδρευσης.
Το πρωί σήμερα, έγινε γνωστό από τον Δήμο ότι μετά από αρκετές ώρες και μεγάλη προσπάθεια αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στον Καταρράκτη, το Γραικικό και τα Κουκούλια.

Ζημιά στο οδικό δίκτυο
epiruspost
Στάση αναμονής αλλά και αιχμές από το ΠΑΣΟΚ για το «κόμμα» Καρυστιανού: «Δεν δαιμονοποιούμε ούτε ηρωοποιούμε»
07:43
Ποια προϊόντα επηρεάζονται από τη συμφωνία ΕΕ - Mercosur: Γιατί αντιδρούν οι Ευρωπαίοι αγρότες
07:34
Τροχαίο με δύο τραυματίες στη Νέα Σμύρνη: Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν πάνω στη γραμμή του τραμ (vid)
07:34
Στις ΗΠΑ η Μαρία Κορίνα Ματσάδο την ερχόμενη εβδομάδα - Τραμπ: «Αδημονώ να τη χαιρετήσω»
07:25