ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Γιακουμάκη: Κατάθεση-φωτιά που «καίει» τον διευθυντή της Σχολής

Υπόθεση Γιακουμάκη: Κατάθεση-φωτιά που «καίει» τον διευθυντή της Σχολής
EUROKINISSI

Κατάθεση – φωτιά του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Νίκου Δάβρη, σημάδεψε την πρεμιέρα της δίκης για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς οι αποκαλύψεις του εξέπληξαν όχι μόνο την πρόεδρο του δικαστηρίου αλλά και τους γονείς του Βαγγέλη.

Ο Νίκος Δάβρης ήρθε από την Βραζιλία για να ρίξει φως στην υπόθεση και κατακεραύνωσε τον τότε διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και την υπεύθυνη της Εστίας. Η έκπληξη ζωγραφίστηκε στα μάτια της προέδρου της έδρας, όταν ο σπουδαστής κατέθεσε, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ότι ο διευθυντής της Σχολής τον βρήκε στο Facebook, χρησιμοποιώντας το προφίλ με το όνομα «Κώστας Τυροκόμος» και του ζήτησε να μην μιλήσει στον Τύπο, ενώ σε μεταξύ τους επικοινωνία του είχε πει «μην λες τίποτα παραέξω, μην κινδυνεύσεις και εσύ από τους Κρητικούς».

Ο Δάβρης έδωσε στο δικαστήριο εκτυπωμένες φωτογραφίες με τις συνομιλίες που είχε με τον διευθυντή.

«Στις 15 Μαρτίου 2015 βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης. Μία μέρα μετά μαθεύτηκε ότι σπουδαστής από το εξωτερικό έρχεται στην Ελλάδα για να καταθέσει για τον Βαγγέλη. Στις 17 Μαρτίου, ο διευθυντής μου έστειλε μήνυμα στο Facebook και μου είπε : "Μην μιλήσεις στον Τύπο. Πες ότι θες στην αστυνομία". Όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο τον ρώτησα "γιατί δεν τιμώρησες τους Κρητικούς". Τότε μου απάντησε ότι δεν το έκανε γιατί τον πίεσαν πολιτικοί» κατέθεσε ο Νίκος Δαβρής.

Η συνέχεια της κατάθεσής του «καίει» τον διευθυντή και την υπεύθυνη της Εστίας.

Μία ημέρα κατέβηκα κάτω στην υπεύθυνη της Εστίας και της είπα: ‘Πάνω στην Εστία είναι ένα παιδί που το βασανίζουν και αν δεν το προσέξετε θα το χτυπήσουν πολύ σοβαρά, ακόμα και θα το σκοτώσουν’. Τότε με πήρε και πήγαμε στον Διευθυντή της Σχολής και του είπα τα ίδια πράγματα. Ταράχτηκε πολύ με αυτά και προσπάθησε να επικοινωνήσει με μία υπηρεσία σχετική με το μπούλινγκ αλλά δεν τα κατάφερε. Μετά μου είπε να προσέχω τους Κρητικούς.

Όταν η πρόεδρο της έδρας ρώτησε τον Νίκο Δάβρη πως αποφάσισε να φύγει από τη Βραζιλία για να έρθει στο δικαστήριο εκείνος απάντησε: «Ένιωθα τύψεις για όλα όσα θα μπορούσα να κάνω για τον Βαγγέλη και δεν έκανα. Είμαι άνθρωπος, όχι όπως κάποιοι άλλοι που είναι θηρία και τέρατα».

Η πρώτη μάρτυρας που εξετάστηκε ήταν η Μαρία Φρονιμάκη, μητέρα του Βαγγέλη, και δεύτερο ο πατέρας, Ανδρέας Γιακουμάκης. Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα η κ. Φρονιμάκη κατέθεσε ότι «έπαιρνα τηλέφωνο στη σχολή για να ρωτήσω τι γίνεται και μου έλεγαν ότι όλα είναι εντάξει. Με καθησύχαζαν».

32

Ερωτηθείσα για το ποιος είναι αυτός που την ενημέρωσε για τα περιστατικά εις βάρος του παιδιού της, απάντησε ότι είχε επικοινωνήσει μαζί της η υπεύθυνη της Εστίας. Ο Ανδρέας Γιακουμάκης από την πλευρά του είπε ότι πριν από το θλιβερό γεγονός του θανάτου του παιδιού του δεν γνώριζε συγκεκριμένα πράγματα για βασανιστήρια, εκτός από μία φορά που τον είχε ενημερώσει η σύζυγός του ότι έκλειναν το ζεστό νερό στον Βαγγέλη στο μπάνιο.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν οι δύο από τους τρεις κατηγορουμένους, ο διευθυντής και η υπεύθυνη της Εστίας, ενώ για λόγους υγείας απουσίαζε ο πρώην βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης που ήταν παρών στα Γιάννενα την προηγούμενη μέρα όταν η δίκη διεκόπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ