Παραδόθηκε και ομολόγησε ο δράστης της πυρκαγιάς της Άνδρου
Ο 76χρονος μελισσοκόμος Ι.Π είναι ο άνδρας που έκανε στάχτη έκταση υψηλής βλάστησης, 2.000 στρεμμάτων, από το χωριό Άγιος Πέτρος μέχρι την ομώνυμη παραλία, το Λιόπεσι και το Κυπρί στην Άνδρο. Ο υπαίτιος της φωτιάς παραδόθηκε και ομολόγησε την πράξη του.
Οι αρχές, από την πρώτη στιγμή είχαν εντοπίσει το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά. Την ώρα της ανάφλεξης της πρώτης εστίας, στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ με αποτέλεσμα οι φλόγες να ξεφύγουν αστραπιαία προς κάθε κατεύθυνση.

Μετά την κατάσβεση, οι αρχές κάλεσαν για κατάθεση 4 άτομα τα οποία βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή.
Τελικά, ο δράστης παρουσιάστηκε οικειοθελώς στις ανακριτικές αρχές και ομολόγησε την πράξη του, Όπως είπε ο υπαίτιος της πυρκαγιάς, μ’ ένα φυσερό-καμινέτο έκανε μελισσοκομικές εργασίες. Μια σπίθα που ξέφυγε και έφερε σε ελάχιστο χρόνο την τεράστια οικολογική καταστροφή.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του μελισσοκόμου, εστάλη στον Εισαγγελέα Σύρου, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική ανάκριση και όταν ολοκληρωθεί, θα οριστεί τακτική δικάσιμος.
Χαμόγελα και ευχές στο Μαξίμου: Κάλαντα στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Σύλλογο Λιοσιωτών (vid&pics)
12:50
Χειροπέδες σε 41χρονο για μικροδέματα κοκαΐνης στην Θεσσαλονίκη - Τον έπιασε το «ελληνικό FBI» (pic)
12:50
Μήνυμα Σαμαρά: Φτάνουν τα ψέματα και οι διχασμοί - Η πατρίδα απαιτεί Αλήθεια και δικαιοσύνη
12:47
Μόσχα: Δημοσιοποίησε βίντεο με το drone που, όπως υποστηρίζει, είχε στόχο την κατοικία Πούτιν
12:44