ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία
EUROKINISSI

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε από το πρωί του Σαββάτου κυρίως περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Αχαΐα

Στην Πάτρα, χωρίς ρεύμα έμειναν αρκετές περιοχές, ενώ πολλά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν από την καταιγίδα που εκδηλώθηκε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους.

Υπόγεια σπιτιών και καταστήματα πλημμύρισαν ακόμα και στο κέντρο της πόλης των Πατρών, ενώ σύμφωνα με το tempo24, μια γυναίκα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά την ώρα που κατέβαινε από ταξί στο οποίο επέβαινε. Η γυναίκα τραυματίστηκε καθώς χτύπησε σε φρεάτιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

tempo 3 copy

Αλλά και στην περιφέρεια αρκετά σπίτια πλημύρισαν με την Πυροσβεστική να έχει δεχθεί κλήσεις για απάντληση υδάτων από κατοίκους της του Αγίου Βασιλείου, των Αραχωβιτίκων και της Οβρυάς.

tempo 2

Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε στο 19ο και στο 21ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ακράτας - Ζαρούχλας, διότι λόγω της βροχόπτωσης αποκολλήθηκαν βράχοι και έπεσαν στο οδόστρωμα.

Ηλεία

Στην Ηλεία, λόγω της βροχόπτωσης πλημμύρισαν δρόμοι και δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στις περιοχές της Βάρδας, της Γαστούνης, των Λεχαινών και της Ανδραβίδας, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα φανεί αν επλήγησαν καλλιέργειες.

Μεσολόγγι

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στο Μεσολόγγι από την έντονη βροχόπτωση που πλήττει από νωρίς το πρωί την περιοχή.

m2 copy
m5 copy

Εξαιτίας των καταιγίδων, έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα στην πόλη του Μεσολογγίου, ενώ λόγω των δυνατών ανέμων, έχουν σημειωθεί πολλές πτώσεις δέντρων. Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, όπως επίσης και για κοπές δέντρων.

m6 copy

Άρτα

Στην Άρτα, από την δυνατή νεροποντή, πλημμύρισαν τα ξημερώματα σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες.
Το νερό σκέπασε γέφυρες, αυλές, γήπεδα και χωράφια κοντά στον Αμβρακικό.

Οι κάτοικοι, τα βάζουν τώρα με τους αρμόδιους, και τους καταλογίζουν ευθύνες, καθώς, όπως λένε, παρά την πρόβλεψη για έντονα καιρικά φαινόμενα, δεν έθεσαν σε λειτουργία τις τουρμπίνες του αντλιοστασίου στη Βίγλα, ώστε να παροχετευθούν τα νερά που εγκλωβίζονται στα χαμηλότερα σημεία της πεδιάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ