ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα ο 60χρονος δολοφόνος των Αμπελοκήπων (vid)

Στον εισαγγελέα ο 60χρονος δολοφόνος των Αμπελοκήπων (vid)

Ενώπιον του εισαγγελέα παρουσιάστηκε το πρωί της Κυριακής ο 60χρονος δράστης, που το βράδυ της Παρασκευής σκότωσε εν ψυχρώ τον ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στους Αμπελόκηπους.

Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τον παρέπεμψε στον ανακριτή από τον οποίο ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη. Εξερχόμενος των δικαστηριών και σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν έχει μετανιώσει έγνεψε καταφατικά, ενώ υποστήριξε πως βρισκόταν σε άμυνα.

Ο 60χρονος, απόστρατος αστυνομικός, εμφανίστηκε στην είσοδο της ΓΑΔΑ το πρωί του Σαββάτου συνοδευόμενος από το συνήγορό του και παραδόθηκε στις Αρχές. «Είχαμε κάθε μέρα καυγάδες και κόντρες. Χθες μου επιτέθηκε και εγώ αντέδρασα», ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αξιωματικούς των ανθρωποκτονιών.

Στους αστυνομικούς παρέδωσε και το όπλο του εγκλήματος, ένα πιστόλι το οποίο από την έρευνα προέκυψε ότι κατείχε νόμιμα, με άδεια οπλοφορίας που είχε μέχρι το 2017.

Είχαν προηγηθεί ολονύκτιες επικοινωνίες των συγγενών του με τον δράστη οι οποίοι προσπαθούσαν να τον πείσουν να παραδοθεί.

Φόνος για τις κάμερες ασφαλείας

Οι κάμερες ασφαλείας που είχε βάλει στην είσοδο της πολυκατοικίας ο γυμναστής για να έχει εικόνα από την είσοδο του γυμναστηρίου ήταν η αφορμή για τον καυγά που έφτασε μέχρι το έγκλημα με δράστη τον απόστρατο αστυνομικό και πρώην πολιτευτή της Χρυσής Αυγής.

Οι γείτονές του περιγράφουν τον δράστη ως ένα άκρως προβληματικό άτομο με συχνούς καυγάδες.

Το βράδυ της Παρασκευής άρχισε να διαπληκτίζεται με το θύμα γιατί πίστευε ότι οι κάμερες καταγράφουν και τον ίδιο. Μάλιστα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης είπε στο θύμα:

Πάω να πάρω το όπλο μου και έρχομαι να σε τακτοποιήσω.

Όταν ο δράστης επέστρεψε πυροβόλησε και σκότωσε τον γυμναστή. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα άρχισε να κατεβαίνει την οδό Πανόρμου με το όπλο στα χέρια και μάλιστα κάτοικος της περιοχής υποστήριξε ότι μόλις ο δράστης τον αντίκρισε τον χαιρέτισε σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης έφυγε από την αστυνομία το 2008, δεν είναι παντρεμένος ενώ ζούσε μόνος του στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας που έγινε το έγκλημα στην οδό Πανόρμου και Βατοπεδίου.

Ο δράστης είχε έντονη πολιτική δραστηριότητα με την Χρυσή Αυγή, κυρίως στον τόπο καταγωγής του την Μεσσηνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ