Καρυστιανού: Μου είχαν γίνει προτάσεις από πολιτικούς αρχηγούς - Θέλουμε να κυβερνήσουμε
Η επικεφαλής του Συνδέσμου Θυμάτων του Ατυχημάτος στα Τέμπη 2023, Μαρία Καρυστιανού, μίλαει στα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών στην Αθήνα στις 11 Απριλίου 2025.
Aris Oikonomou/ SOOCΗ Μαρία Καρυστιανού απέφυγε να δώσει το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος που βρίσκεται υπό ίδρυση αναφέροντας ότι ο βασικός στόχος είναι να υπάρξει ένα κράτος Δικαίου. Παράλληλα αποκάλυψε ότι είχε δεχθεί προτάσεις από πολιτικούς αρχηγούς για ένταξη στα κόμματά τους.
Η κα Καυρστιανού ανέφερε σε συνέντευξή στην τηλεόραση του Open ότι το «κίνημα πολιτών οργανώνεται» προσθέτοντας ότι «έχουμε λάβει πάνω από 300 e-mail με βαριά βιογραφικά που θέλουν να συνδράμουν εθελοντικά»
Ως προς την ανταπόκριση των πολιτών είπε ότι οι πολίτες της λένε ότι «είμαστε σίγουροι για σας, φοβόμαστε αυτούς που θα σας πλαισιώσουν και δεν θέλουμε να αμαυρωθεί αυτό το εγχείρημα».
«Δε θέλουμε να βάλουμε καμία ταμπέλα»
Η κα Καρυστιανού υποστήριξε ότι «Δεξιά και αριστερά ταιριάζουν στο παλιό πολιτικό σύστημα. Με πλησιάζουν πολίτες από όλες τις ιδεολογίες. Πολλοί πολιτικοί καταπατούν την ιδεολογία τους.Δεν θέλουμε να βάλουμε μία ταμπέλα. Θέλω να φύγω απ’ αυτές τις ταμπέλες».
«Στο κίνημά μας υπάρχουν όλοι εκτός από τα πολύ άκρα. Δικαιοσύνη διαφάνεια λογοδοσία αυτές οι αξίες δεν μπορούν να έχουν συγκεκριμένη ιδεολογία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για το τραγικό δυστύχημα η κα Καρυστιανού ανέφερε: «Ζω στη χώρα που οι πολιτικοί που ευθύνονται για την τραγωδία όπου χάσαμε τους ανθρώπους να κυκλοφορούν ελεύθεροι, μόνο για κάποια μικρά πλημμελήματα διώκονται».
Σχολιάζοντας το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία είπε χαρακτηριστικά: «Είχαμε μια ανάλογη τραγωδία και εκεί δεν είδα να υπάρχει πυρόσφαιρα».
Μου είχαν γίνει προτάσεις από πολιτικούς αρχηγούς
«Δεν μας χρηματοδοτεί κανένας δεν χρειαστήκαμε χρήματα, όταν χρειαστούμε θα γίνει με ξεκάθαρο τρόπο. Αν χρειαστούμε ενίσχυση για τη ζητήσουμε από τους πολίτες», είπε η κα Καρυστιανού, ενώ αποκάλυψε ότι της είχε γίνει πρόταση από πολιτικούς αργηχού να ενταχθεί στις γραμμές του κόμματός τους.
Όσο για τη δίκη της υπόθεσης υποστήριξε : «Θα έχουμε μία δίκη σικέ που θα βάλει την ταφόπλακα και θα συγκαλύψει. Αυτό δεν χρειάζεται να το περιμένω αυτό με μία καινούργια κυβέρνηση που θα καταργήσει το ακαταδίωκτο των πολιτικών».
Στο ερώτημα αν θα μπορούσε το κόμμα της να συγκυβερνήσει με κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα η κα Καρυστιανού είπε: «Μόνοι μας δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν. Ας μην προδικάζουμε το αποτέλεσμα, μπορεί να μας εκπλήξει. Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας, δεν έχω καλή άποψη για τα κόμματα διαμαρτυρίας, αυτά απορροφούν την οργή και στο τέλος δεν γίνεται τίποτα». Όσο για τις επιθέσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «αρχικά είχαμε τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην όμως στη συνέχεια άρχισαν τις επιθέσεις. Όσο για τον κύριο Τσίπρα, ο κύριος Τσίπρας με ειρωνεύτηκε μιλώντας για χρυσόψαρα».
Δεν θα απολογηθώ για την πίστη μου
«Δεν πήγαινα συχνά στην Εκκλησία, από το χαμό της κόρης μου και μετά παίρνω δύναμη απ' αυτό. Δεν αισθάνομαι ότι πρέπει να απολογηθώ για την Πίστη μου», είπε στην ερώτηση σχετικά με το ρόλο που θα παίξει η πίστη στην ταυτότητά του νέου κόμματος.
Ως προς τη διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, η κα Καρυστιανού είπε ότι «όλα είναι ξεκάθαρα, όλα τα έξοδα έχουν ανέβει στο MyData, το μόνο πρόβλημα είναι ότι χάθηκαν κάποια παραστατικά κυρίως από έξοδα μετακίνησης, δεν είναι έγκλημα αυτό. Θέλω να φύγει η σκιά από τον Σύλλογο».
Όταν ερωτήθηκε για το όνομα του νέου κόμματος, το μόνο που ανέφερε είναι ότι δεν θα περιλαμβάνει τη λέξη «Οξυγόνο» γιατί «αυτή είναι η λέξη που είπαν τα παιδιά πριν ξεψυχήσουν και δεν θα χρησιμοποιηθεί».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μάχη όλου του πολιτικού φάσματος με το «κόμμα Καρυστιανού» δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Καρυστιανού: «Διεφθαρμένο το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να δώσει λύσεις» - Το «φταίω» για τα Τέμπη
Λάρισα: Μήνυση κατ’ αγνώστων για φθορές σε τρακτέρ αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας
13:38
Μητσοτάκης σε αγρότες: «Δεν έχω την απαίτηση να συμφωνήσουμε σε όλα - Να προχωρήσουμε, όμως μπροστά»
13:38
Αffidea: Νέα Εποχή στη Νευρολογική & Ογκολογική Απεικόνιση με το πιο σύγχρονο PET/CT στην Ελλάδα
13:37
O Τζούλιαν Μπαρνς επιβεβαιώνει πως το νέο του μυθιστόρημα θα είναι το τελευταίο
13:27