ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Πάνω από 600 κλήσεις στην Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων

Κακοκαιρία: Πάνω από 600 κλήσεις στην Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων
INTIME NEWS

Σε εξέλιξη είναι το κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα. Ήδη έχουν γίνει πάνω από 600 κλήσεις για άντληση υδάτων που διαχειρίζεται η Πυροσβεστική στην Αττική, ενώ έχουν γίνει κλήσεις και για κοπές δέντρων, αλλά και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων από τις πρωινές ώρες χθες Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026, έως ώρα 19:00 σήμερα Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026, έλαβε 603 κλήσεις, για παροχές βοηθείας.

Αναλυτικά:

  • Στην Περιφέρεια Αττικής σήμερα 21 Ιανουαρίου 2026 και από ώρα 07:30 το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 370 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 210 αντλήσεις υδάτων, 49 κοπές δέντρων, 68 μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία και 30 αφαιρέσεις αντικειμένων.
  • Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, 64 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 52 κοπές δέντρων και εφτά (7) αντλήσεις υδάτων.
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 146 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 110 κοπές δέντρων, 23 αφαιρέσεις αντικειμένων και μία (1) άντληση υδάτων.
  • Στην Περιφέρεια Ηπείρου, 23 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 22 κοπές δέντρων και μία (1) άντληση υδάτων.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κακοκαιρία προβλέπεται στη χώρα μας σήμερα Τετάρτη 21-01-2026 και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 22-01-2026.

Από το βυθό μέχρι το διάστημα: Πώς το δίκτυο Vodafone μεταμόρφωσε τη συνδεσιμότητα στην Ελλάδα