ΕΛΛΑΔΑ

Δεσμεύσεις Τσίπρα για βοήθεια στον Σύλλογο Παραπληγικών

Δεσμεύσεις Τσίπρα για βοήθεια στον Σύλλογο Παραπληγικών
EUROKINISSI

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, είχαν σήμερα, Δευτέρα, οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών.

«Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον πρωθυπουργό», δήλωσε, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Αθανάσιος Βίγλας, και πρόσθεσε:

«Ο πρωθυπουργός άκουσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος μας και δεσμεύτηκε για την επίλυση κάποιων αιτημάτων μας, όσο το δυνατόν συντομότερα, ενώ, όπως μας είπε, κάποια άλλα θα επιλυθούν όταν αλλάξει η οικονομική κατάσταση στη χώρα».

TSIPRAS2

EUROKINISSI

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε την κατάργηση της μείωσης σε ποσοστό 6% στο επίδομα παραπληγίας, μεγαλύτερη απαλλαγή στον ΕΝΦΙΑ για το 2017, ενώ αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα για παροχή του ΕΚΑΣ σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, αντί από 80% και άνω, που ισχύει σήμερα.

TSIPRAS3

EUROKINISSI

Σχετικά με άλλα θέματα, όπως εκείνα που αφορούν την εκπαίδευση, την εργασία, την προσβασιμότητα, την αποκατάσταση, καθώς και το θέμα των μειώσεων των επικουρικών συντάξεων, ο κ. Βίγλας ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι ο πρωθυπουργός ήταν θετικός, όμως, σημείωσε ότι η συγκυρία είναι τέτοια που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα όλα τα θέματα.

Η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών με τον κ. Τσίπρα είχε ορισθεί με πρωτοβουλία της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ