ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Παράνομη υιοθεσία βρέφους. Εμπλέκεται ζευγάρι Βουλγάρων

Κατερίνη: Παράνομη υιοθεσία βρέφους. Εμπλέκεται ζευγάρι Βουλγάρων
EUROKINISSI/ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τέσσερα άτομα από τη Βουλγαρία για υπόθεση παράνομης υιοθεσίας βρέφους στην Κατερίνη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Αθηναικού Πρακτορείου, πριν από λίγο καιρό ένας άντρας βουλγαρικής υπηκοότητας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί και ο οποίος θεωρείται εγκέφαλος της υπόθεσης, εντόπισε την 32χρονη έγκυο στη Βουλγαρία και την έπεισε να δώσει το παιδί της μόλις γεννήσει, έναντι του ποσού των 8.000 ευρώ.

Τις τελευταίες ημέρες, η 32χρονη και ο 36χρονος σύζυγός της πήγαν από τη Βουλγαρία στην Κατερίνη, όπου φιλοξενήθηκαν σε διαμέρισμα μιας 41χρονης συμπατριώτισσά τους. Η έγκυος γυναίκα γέννησε μέσα στο επόμενο διάστημα σε νοσοκομείο της περιοχής και ένα ζευγάρι Ελλήνων ενδιαφέρθηκε να "αγοράσει" το νεογέννητο.

Έπειτα από πληροφορίες που έλαβε, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, πραγματοποίησε έρευνα στο διαμέρισμα της 41χρονης, όπου εντοπίστηκαν οι βιολογικοί γονείς μαζί με το νεογέννητο κοριτσάκι και μία 32χρονη ομοεθνής τους.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή τους και την παραπομπή τους στον ανακριτή για να απολογηθούν, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του άντρα που θεωρείται εγκέφαλος.

Παράλληλα, ερευνάται η εμπλοκή όλων των κατηγορούμενων ως μεσαζόντων σε τυχόν άλλες υποθέσεις παράνομης υιοθεσίας βρεφών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ