ΕΛΛΑΔΑ

Άμυνα επικαλείται ο 60χρονος που σκότωσε τον γυμναστή στην Πανόρμου

Άμυνα επικαλείται ο 60χρονος που σκότωσε τον γυμναστή στην Πανόρμου

Με κάθε λεπτομέρεια περιέγραψε στους αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών της ασφαλείας οι απόστρατος αστυνομικός πως έφτασε στο σημείο να πυροβολήσει και να σκοτώσει το γείτονα του στην Πανόρμου και μάλιστα για ασήμαντη αφορμή, δηλαδή για τις κάμερες που είχε τοποθετήσει το θύμα στο μπαλκόνι της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε και ο δράστης. Επέμεινε μάλιστα στους αστυνομικούς λέγοντας ότι ήταν σε άμυνα όταν πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου.

"Τσακωθήκαμε και πάλι για τις κάμερες που είπα να τις ξηλώσει και εκείνος μου επιτέθηκε για να με δείρει. Για να τον εκφοβίσω πυροβόλησα μια ή δυο φορές δεν θυμάμαι καλά, στον αέρα. Τότε εκείνος πήρε ένα ρόπαλο σιδερένιο και μου χτύπησε το χέρι που κρατούσα το πιστόλι. Με το χτύπημα η φορά που είχε το χέρι μου άλλαξε και το όπλο εκπυρσοκρότησε"

Στην κατάθεσή του ο δράστης προσπάθησε πολλές φορές μάλιστα να πείσει για την εκδοχή του.

"Ήμουν σε άμυνα. Σας λέω εκπυρσοκρότησε το όπλο μόλις με χτύπησε με το ρόπαλο δεν τον σημάδεψα"

Μάλιστα αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι αμέσως μετά το έγκλημα δεν έφυγε καν από την περιοχή. Για ώρες περιπλανιόταν γύρω από τον τόπο του εγκλήματος μέχρι να ξημερώσει και να ειδοποιήσει το δικηγόρο του για να παραδοθεί.

"Περιπλανιόμουν στους δρόμους της περιοχής μου. Μακάρι να μην είχαν έρθει έτσι τα πράγματα έλεγα."

Σύμφωνα πάντως με τους κατοίκους της πολυκατοικίας στην οδό Βατοπαιδίου και Πανόρμου, ο απόστρατος αστυνομικός δημιουργούσε συχνά φασαρίες και ο εριστικός του χαρακτήρας τον έφερνε συχνά σε αντιπαράθεση με τους γείτονες του.

Αύριο θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί και για να κρίνει ο δικαστικός λειτουργός αν θα προφυλακιστεί. Πάντως η δίωξη που αντιμετωπίζει είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ