ΕΛΛΑΔΑ

Ποινές κάθειρξης σε οπαδούς του ΠΑΟΚ για αιματηρό επεισόδιο στις Σέρρες

Ποινές κάθειρξης σε οπαδούς του ΠΑΟΚ για αιματηρό επεισόδιο στις Σέρρες
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Σε πολυετείς ποινές κάθειρξης καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τέσσερις οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε τον περσινό Μάρτιο, έξω από σύνδεσμο της ομάδας τους στις Σέρρες.

Το δικαστήριο, αφού τους έκρινε ένοχους για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, τιμώρησε τους τρεις εξ αυτών με ποινή κάθειρξης 13,5 ετών και τον τέταρτο με κάθειρξη 14 ετών, ωστόσο, αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους υπό όρους, εν όψει του Εφετείου.

Συγκεκριμένα, ένας αστυνομικός -που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας- και ένας φίλος του, επέστρεφαν από νυχτερινή διασκέδαση και περνώντας από τα γραφεία του συνδέσμου της ομάδας του δικέφαλου του Βορρά, φώναζαν συνθήματα εις βάρος της ομάδας. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, δύο 22χρονοι, ένας 23χρονος κι ένας 26χρονος, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στα γραφεία, κυνήγησαν τα θύματα και τα ξυλοκόπησαν άγρια.

Ο αστυνομικός έκτοτε κατέστη ανάπηρος και καθηλώθηκε σε καροτσάκι, ενώ ο φίλος του είχε υποστεί κάταγμα στο χέρι και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους αλλά χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισής τους σε αστυνομικό τμήμα κατά τη διάρκεια αγώνων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ του ΠΑΟΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ