Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά στις 6 Φεβρουαρίου λόγω απεργίας
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά την Παρασκευή (6/2), λόγω παμπειραϊκής απεργίας στην οποία θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι.
Αντίστοιχη απόφαση έχει ληφθεί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ και στις περιοχές της Σαλαμίνας και της Ελευσίνας. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και σε αυτή καλούν μεταξύ άλλων η ΠΕΜΕΝ και η ΠΕΝΕΝ.
Η Παμπειραϊκή απεργία που προκηρύχθηκε θα έχει ισχύ από 00:01 έως 24:00, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και συνιστά ημέρα κινητοποίησης στην Κοινή Ημέρα Δράσης των Λιμενεργατών.
Ανάμεσα στις διεκδικήσεις τους είναι:
- Η ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με ουσιαστικές αυξήσεις.
- Μέτρα υγείας και ασφάλειας των ναυτεργατών, πρόληψη και αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών σε όλες τις κατηγορίες. Ένταξη γιατρού στη σύνθεση των πλοίων.
- Ουσιαστικοί και τακτικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εμπορικών πλοίων.
- Να χαρακτηριστούν εμπόλεμες ζώνες οι θαλάσσιες περιοχές, που υπάρχουν πολεμικές συγκρούσεις, να απαγορευτεί η διέλευση εμπορικών πλοίων και άμεσο επαναπατρισμό των ναυτεργατών από τις εμπόλεμες περιοχές.
Έχουν προγραμματίσει επίσης συγκέντρωση στις 05:30 το πρωί, στον Ηλεκτρικό.
ΕΛΛΑΔΑ
Σε κλίμα συγκίνησης το ύστατο αντίο στον Στέφανο Μάνο - Ποιοι έδωσαν το παρών
12:58
ΧΡΗΜΑ
Bρεφονηπιακοί σταθμοί δημοτικού βρεφοκομείου Αθηνών: Ξεκινούν οι εγγραφές παιδιών με voucher ΕΣΠΑ
12:47
ΕΛΛΑΔΑ
Θερμικές κάμερες και συστήματα πυρανίχνευσης σε αρχαιολογικούς χώρους - Πώς θα λειτουργούν
12:43
ΕΛΛΑΔΑ
Στόχος αγνώστων σπίτι αστυνομικού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης: Έριξαν μπογιές και τρικάκια
12:35
ΑΓΟΡΕΣ