Συνεδριάζει σήμερα η άτυπη διακομματική επιτροπή για την επιστολική ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
Συνεδριάζει σήμερα (5/02) στο υπουργείο Εσωτερικών υπό τον υπουργό Θοδωρή Λιβάνιο η άτυπη διακομματική επιτροπή με αντικείμενο την προωθούμενη ρύθμιση για την επιστολική ψήφο στις βουλευτικές εκλογές για τους Έλληνες του εξωτερικού καθώς και τη δημιουργία εκλογικής περιφέρειας Απόδημου Ελληνισμού.
Είναι η δεύτερη συνεδρίαση που συγκαλείται και στην οποία αναμένεται να τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στην ενημέρωση που είχαν από τον υπουργό Εσωτερικών στην πρώτη συνάντηση της περασμένης Πέμπτης.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ πάντως ο εκπρόσωπος του ΚΤΕ Εσωτερικών Παναγιώτης Δουδωνής με δήλωσή του έκανε λόγο για «θετική διάθεση» του κόμματός του, το οποίο άλλωστε είχε ψηφίσει το 2023 τη ρύθμιση που καθιέρωσε την επιστολική ψήφο για τους Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού στις ευρωεκλογές.
Για την εφαρμογή του μέτρου στις επόμενες εκλογές απαιτείται η ψήφιση από τουλάχιστον 200 βουλευτές.
Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται αναρτημένο στο opengov.gr για δημόσια διαβούλευση έως και την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου.
Βιολάντα: Πραγματογνώμονες και πάλι στο σημείο της τραγωδίας - «Κλειδί» οι καταθέσεις μαρτύρων
10:49
Το 1ο κατάστημα Νέας Εμπειρίας της CrediaBank στη Θεσσαλονίκη άνοιξε τις πόρτες του
10:42
Συρία: Σύγκρουση τρένου με όχημα που διέσχιζε τις γραμμές - Δύο νεκροί και 11 τραυματίες
10:34
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας - Ρωσίας: «Υπάρχει πρόοδος», λέει εκπρόσωπος του Πούτιν
10:31