Στο Τσεσμέ οδηγήθηκαν έξι ψαράδες από την τουρκική ακτοφυλακή
Συνολικά έξι Έλληνες, κατά πάσα πιθανότητα Χιώτες, έχουν οδηγηθεί στο λιμάνι του Τσεσμέ από την τουρκική ακτοφυλακή. Είχαν αποπλεύσει με το σκάφος «ΜΙΑ» από το λιμάνι της Χίου το πρωί της Κυριακής, 23 Οκτωβρίου 2016.
Οι συγγενείς τους προσέφυγαν στον λιμεναρχείο του νησιού για να αναφέρουν την εξαφάνισή τους, καθώς δεν είχαν δώσει κανένα σημείο ζωής από την ώρα της απόπλευσης μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας.
Το σκάφος τους, το οποίο έχει καταχωρηθεί ως θαλαμηγός, είναι σημαίας Virgin Islands (Παρθένοι Νήσοι) και βρίσκεται επί μακρόν ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Χίου.
Κατά πάσα πιθανότητα το σκάφος προσεγγίσθηκε από την τουρκική ακτοφυλακή, μάλλον εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, μεταξύ Χίου και Σάμου.
Τόσο το υπουργείο Εξωτερικών όσο και τα κεντρικά του υπουργείου Ναυτιλίας έχουν αναλάβει την υπόθεση. Αναμένεται να εκδοθεί σχετική ανακοίνωσή για την υπόθεση.
Μεγάλη Βρετανία: Επέστρεψε στην οικογένεια του ο πρίγκιπας Τζορτζ για τις πρώτες του διακοπές
12:17
Η επόμενη μέρα της νίκης Λούλα: Οι προκλήσεις στη Βραζιλία και οι διεθνείς ισορροπίες
12:07
Ράλι επενδύσεων για καλλιέργειες θερμοκηπίων στη Θεσσαλία - Στα 477 εκατ. ευρώ η μέση χρηματοδότηση
11:56
Επέστρεψε στη Βενεζουέλα μετά από 10 μήνες εξορίας η ηγέτης της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο
11:55