ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Δωρεάν με τα ΚΤΕΛ η μετακίνηση φοιτητών με οικονομικά προβλήματα

Κρήτη: Δωρεάν με τα ΚΤΕΛ η μετακίνηση φοιτητών με οικονομικά προβλήματα

Σύμβαση για τη δωρεάν μεταφορά των ευπαθών οικονομικά φοιτητών με τα υπεραστικά και αστικά ΚΤΕΛ στο νησί συνυπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τους εκπροσώπους των ΑΕΙ και ΤΕΙ του νησιού και τις διοικήσεις-εκπροσώπων των ΚΤΕΛ.

Πρόκειται για μια σημαντική κοινωνική δράση που υλοποιεί η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας στο πλαίσιο του «υπερτοπικών» δράσεων του Κοινωνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης για τη δωρεάν μετακίνηση απόρων φοιτητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Κρήτης.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ, οι παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούν φοιτητές που φοιτούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Κρήτης και πληρούν τα κριτήρια του ΤΕΒΑ με τη χορήγηση Κάρτας απεριορίστων διαδρομών.

Η παραπάνω Δράση αφορά 248 άπορους φοιτητές που φοιτούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Κρήτης που θα λάβουν Κάρτα Δωρεάν Μετακίνησης Απόρων Φοιτητών που είναι απεριορίστων διαδρομών.

Οι δικαιούχοι για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου είναι 97 , εκ των οποίων οι 73 είναι φοιτητές των Σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης και οι 24 του ΑΤΕΙ Κρήτης.

Οι δικαιούχοι για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου είναι 32, εκ των οποίων οι 31 είναι φοιτητές των Σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης και 1 φοιτητής του ΑΤΕΙ Κρήτης.

Οι δικαιούχοι για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είναι 109, εκ των οποίων οι 100 είναι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και 9 φοιτητές του ΑΤΕΙ Κρήτης.

Οι δικαιούχοι για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου είναι 10, εκ των οποίων το σύνολο είναι φοιτητές του ΑΤΕΙ Κρήτης.

Το 50% του κόστους των Καρτών Δωρεάν Μετακίνησης Απόρων Φοιτητών θα καλυφθεί από τα ΚΤΕΛ της Κρήτης στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από το Κοινωνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης.

Η χορήγηση Κάρτας Δωρεάν Μετακίνησης Απόρων Φοιτητών που είναι απεριορίστων διαδρομών, σκοπό έχει να συνδράμει τα άτομα της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας (άπορους φοιτητές που φοιτούν σε ΑΕΙ της Περιφέρειας Κρήτης) για να μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος του κόστους του πληγέντος οικογενειακού προϋπολογισμού τους.

Το ενδεχόμενο πιλοτικής χρήσης μικρών λεωφορείων εξετάζει ο δήμος Ηρακλείου

Τη χρήση μικρών λεωφορείων για τις ανάγκες της μετακίνησης των Ηρακλειωτών εξετάζει ο Δήμος Ηρακλείου με τη συνεργασία του αστικού ΚΤΕΛ.

Μάλιστα, η πρόθεση του Δήμου Ηρακλείου να προχωρήσει στην επικαιροποίηση και στην πιλοτική εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης της παλιάς πόλης, αναπτύχθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της συνάντησης του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκη, με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ, Καλλέργο Βουλγαράκη και υπηρεσιακά στελέχη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε ο κρίσιμος ρόλος του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, προκειμένου να κυκλοφορήσουν μικρά λεωφορεία (mini bus) τα οποία θα εξυπηρετούν τις ανάγκες μετακίνησης στην εντός τειχών περιοχή.

Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, θα ανακουφιστεί η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και θα ελαττωθεί ο αριθμός των λεωφορειακών διαδρομών που διασχίζουν την πόλη, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην αναβάθμιση και βιωσιμότητα της αστικής κυκλοφορίας.

Οι αλλαγές αυτές σχεδιάζονται με το δεδομένο των παρεμβάσεων που επίκεινται στις κεντρικές οδούς της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ