«Καμία φθορά δημόσιας περιουσίας στο ΑΠΘ - Εκτός campus τα επεισόδια»: Η έκθεση της Πρυτανείας
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
eurokinissiΣτη δημοσιότητα βγήκε η έκθεση του ΑΠΘ για τα επεισόδια του Σαββάτου (7/2), σημειώνοντας πως δεν υπήρξε «καμία φθορά δημόσιας περιουσίας και καμία εκδήλωση βίας».
Διευκρινίζεται επίσης ότι «οποιαδήποτε επεισόδια και παραβατική κοινωνική συμπεριφορά συνέβη εκτός του πανεπιστημιακού campus».
Υπενθυμίζεται πως, την Δευτέρα, σε ανακοίνωσή τoυς οι πρυτανικές Αρχές δήλωσαν πως «Πρυτανεία και υπουργείο Παιδείας βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά και δίνουμε από κοινού τη μάχη – η οποία έχει ήδη αποδώσει σημαντικούς καρπούς – για ελεύθερα, δημοκρατικά και ασφαλή δημόσια πανεπιστήμια».
Όπως είχαν ενημερώσει την Δευτέρα σε εξέλιξη βρισκόταν «η εσωτερική έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου» από την οποία προέκυψε και η επίσημη αναφορά που δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη (10/2).
«Έχουμε πλήρη επίγνωση ως Πρυτανεία των δεσμεύσεων και των ευθυνών μας, έναντι του νόμου αλλά κυρίως της ευθύνης μας έναντι των φοιτητών και των οικογενειών τους» δήλωσαν.
Υπενθυμίζεται ότι, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Λεωνίδας Νικολόπουλος, παρενέβη, δίνοντας εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Κατς: To Ισραήλ δεν θα αποχωρήσει από τον νότιο Λίβανο ακόμη και το απαιτήσουν οι ΗΠΑ
14:58
Πλεύρης: Απέλαση αλλοδαπού με νόμιμη άδεια - Καλεί σε βίντεο μετανάστες να έρθουν παράνομα στη χώρα
14:50
Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός: Πλοία ήδη διασχίζουν τα Στενά του Ορμούζ
14:49
Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: «Καμπανάκι» για τις φωτοτυπίες ταυτοτήτων στα ξενοδοχεία
14:41