Αφρικανική σκόνη «σκεπάζει» τη χώρα - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν
Αφρικανική σκόνη πάνω απο την Αθήνα
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/TOKLIK.GR/EUROKINISSIΣε «κλοιό» αφρικανικής σκόνης θα βρίσκεται η χώρα το Σαββατοκύριακο, με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο του φαινομένου.
Οι συγκεντρώσεις της σκόνης που «ταξιδεύει» από την έρημο της Σαχάρας θα αυξηθούν σταδιακά από το απόγευμα του Σαββάτου (14/2) αρχικά στα δυτικά και νότια, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.

Το φαινόμενο αναμένεται να κορυφωθεί κατά τη διάρκεια της Κυριακής 15/02 από το μεσημέρι και μετά και θα αφορά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις αναμένονται στη Νότια Ελλάδα με έμφαση στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο και στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι σημαντικά αυξημένες συγκεντρώσεις αναμένονται έως και σε τμήματα της Βόρειας Ελλάδας και των Νότιων Βαλκανίων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καιρός: Καταιγίδες σε Ιόνιο, Ήπειρο και Μακεδονία - Λασποβροχές λόγω αφρικανικής σκόνης
SPONSORED
Ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα στην 43η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
22:00
ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1: Αήττητη η πρωταθλήτρια ΑΕΚ στα play offs - Μέσω Λεωφόρου στο CL ο Ολυμπιακός
21:57
«Σπόντες» Γεωργιάδη για ρωσικές «υπογραφές» στο κόμμα Καρυστιανού
21:50
Νέο τελεσίγραφο Τραμπ προς το Ιράν: Οι πέντε όροι των ΗΠΑ και οι κόκκινες γραμμές του Ιράν
21:39