Βιολάντα: Στο «κάδρο» τουλάχιστον άλλα επτά άτομα - Πιθανά νέα εντάλματα
Από το σημείο της έκρηξης στο εργοστάσιο Βιολάντα στα Τρίκαλα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ /STRΤουλάχιστον επτά ακόμα πρόσωπα εκτός των τριών κατηγορουμένων, αναφέρονται σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία που υπέβαλαν τα στελέχη της ΔΑΕΕ που έχει υποβληθεί για την τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα» όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε εργαζόμενες.
Σύμφωνα με το Star στη δικογραφία, προκύπτουν ευθύνες για εκείνους που υπέγραφαν άδειες και έκαναν εργασίες, ενώ γνώριζαν ότι υπάρχει παρανομία ή αδιαφόρησαν και δεν έλεγξαν σωστά.
Συγκεκριμένα :
- Υπάρχουν 4 μηχανικοί που έβαλαν την υπογραφή τους σε μια άδεια οικοδόμησης ενός κτηρίου που έβλεπαν ότι υπόγειο υπάρχει, αλλά στα χαρτιά είναι άφαντο
- Τουλάχιστον 2 μηχανικοί που υπέγραψαν για την επέκταση της μονάδας το 2018 και είδαν και πάλι ότι και το υπόγειο δεν υπάρχει στη μελέτη αλλά και παράνομες δεξαμενές υπάρχουν
- Υπάρχει ένας υδραυλικός, ο οποίος τοποθέτησε τις σωληνώσεις με παράτυπη διαδικασία χωρίς να ακολουθούνται τα μέτρα ασφαλείας για αγωγούς που διοχευτεύουν προπάνιο.
Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί ευθύνες και για υπαλληλους της περιφέρειας και της πολεοδομίας για ελέγχους που δεν έγιναν. Είναι στη κρίση της δικαιοσύνης πόσοι θα κληθούν τις επόμενες μέρες ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν εντάλματα τα επόμενα 24ωρα.
Προς το παρόν ο μόνος που έχει συλληφθεί είναι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου Βιολάντα, ενώ κατηγορούμενοι είναι τεχνικός ασφαλειας και ο υπεύθυνος βάρδιας.
Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου που είναι προσωρινά κρατούμενος και θα απολογηθεί την Τρίτη (17/2) όταν ενημερώθηκε για τις μαρτυρίες εναντίον του δήλωσε άγνοια.
«Ποιοι είναι αυτοί που μιλάνε για μένα και που δούλευαν για μένα...Ποιος είναι ο Δανίκας και ποιος αυτός ο υδραυλικός;», φέρεται να είπε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του δεύτερου εργοστασίου ΒΙΟΛΑΝΤΑ λόγω εργασιών
Βιολάντα: Από «κόσκινο» αρχικές άδειες και μελέτες του εργοστασίου - Απολογείται αύριο ο ιδιοκτήτης
Βιολάντα: Οι καταθέσεις υπαλλήλων - εμπειρογνώμονα και η έρευνα που αναβάθμισαν το κατηγορητήριο
«Βιολάντα»: Προσωρινά κρατούμενος ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου - Αναβαθμίστηκε το κατηγορητήριο
Νιγηρία: Οι ΗΠΑ έστειλαν περίπου 100 στρατιωτικούς για να βοηθήσουν τις νιγηριανές ένοπλες δυνάμεις
23:59
Φυλακές Δομοκού: Πώς έγινε η δολοφονία - Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο βαρυποινίτης
23:52
Ισπανία: Η Μαδρίτη θα προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα μέσω του ΟΗΕ
23:44
ΗΠΑ: Διαρροή λυμάτων στον ποταμό Ποτόμακ - Εντολή Τραμπ στις Ομοσπονδιακές υπηρεσίες «να παρέμβουν»
23:33