Τα δύο πρόσωπα του καιρού: Ψυχρό μέτωπο Παρασκευή, Σάββατο - Ήλιος με βοριάδες Κυριακή, Δευτέρα
Δύο πρόσωπα θα παρουσιάσει ο καιρός το προσεχές τριήμερο της Αποκριάς, καθώς από την Παρασκευή έως και το Σάββατο θα επικρατήσει ένα ψυχρό μέτωπο που θα επηρεάσει σχεδόν το σύνολο της χώρας, ενώ την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα, θα υποχωρήσουν αυτά τα φαινόμενα και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια αλλά με βοριάδες.
Με ανάρτηση που έκανε ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας το μεσημέρι της Τετάρτης, δίνει την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες.
Αναλυτικότερα, ο κ. Τσατραφύλλιας στην ανάρτηση του έχει τίτλο:
«Ψυχρό μέτωπο (cold front) θα χωρίσει στα δύο το τριήμερο της αποκριάς»
Στη συνέχεια αναφέρει ότι μέχρι και αύριο θα υπάρχει καιρική ηρεμία με τους ανέμους σταδιακά να εξασθενούν και τον ήλιο να επικρατεί όλο και περισσότερο.
Ωστόσο όπως γράφει ο μετεωρολόγος από την Παρασκευή ξεκινά ένα νέο ψυχρό μέτωππο κακοκαιρίας:
«Από την Παρασκευή μέχρι και το Σάββατο ένα ψυχρό μέτωπο κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα μας απο τα δυτικά στα ανατολικά με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας. Συγκεκριμένα:
Από την Παρασκευή το πρωί θα αρχίσει να βρέχει στα δυτικά και σχετικά γρήγορα τα φαινόμενα μέσα στην ημέρα θα επεκταθούν ανατολικότερα.
Το Σάββατο τα περισσότερα φαινόμενα θα περιοριστούν μέσα στο Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία, τη θράκη και τα ανατολικά ηπειρωτικά και μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν .
Οι βροχές θα είναι περισσότερες πάλι στη δυτική Ελλάδα τη Θρακή, την Εύβοια, τις Σποράδες και το ανατολικό Αιγαίο».
Σε ότι αφορά την Αττική και το πώς θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία ο κ. Τσατραφύλλιας γράφει:
«Στην Αττική περιμένουμε φυσιολογικές βροχές την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο απόγευμα-βράδυ».
Ισχυροί άνεμοι έως και 8 μποφόρ
Σύμφωνα με τον κ. Τσατραφύλλια οι άνεμοι Παρασκευή και Σάββατο θα είναι ισχυροί.
«Στο πεδίο των ανέμων : Την Παρασκευή νοτιάδες μέχρι 8 μποφόρ στα πελάγη. Στο Ιόνιο εξασθενούν το μεσημέρι.Το Σάββατο βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Στο Ιόνιο μέχρι 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15-16 βαθμούς το διήμερο αυτό».
Βελτιωμένος ο καιρός Κυριακή και Δευτέρα
Για την Κυριακή της αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα ο μετεωρολόγος αναφέρει ότι ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, θα υπάρχει ηλιοφάνεια αλλά και αρκετά μποφόρ.
«Κυριακή της αποκριάς : Βελτιωμένος καιρός που δεν θα επηρεάσει τις παρελάσεις σε Πάτρα, Ξάνθη , Γαλαξίδι και σχεδόν σε όλη την επικράτεια εκτός από τον άστατο καιρό της Κρήτης .
Στο Ρέθυμνο θα ψιλοβρέχει. Η θερμοκρασία θα πέσει 1-2 βαθμούς και οι βοριάδες που θα είναι οι επικρατέστεροι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 7 στο Ιόνιο.
Καθαρά Δευτέρα. Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού με βοριάδες στα 8 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε άνοδο.
Υ.Γ : Στη συνέχεια για αρκετές ημέρες ο καιρός θα διατηρηθεί καλός ...Θα ξεμουλιάσουμε!»
Βρετανία: Έκκληση για μάρτυρες απευθύνει η βρετανική αστυνομία για την υπόθεση Έπσταϊν
20:03
Την πρώτη γυναίκα διοικητή πυραυλάκατου του διόρισε το Ισραήλ - Ποια είναι η «Resh» (pics)
19:54
Ισπανία: Ο υπαρχηγός της αστυνομίας παραιτήθηκε, αφού κατηγορήθηκε από μια αστυνομικό για βιασμό
19:45
ΚΚΕ: Υπάρχουν διαχρονικές καταγγελίες για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΑ
19:36