Ναυάγιο στη Χίο: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του σκάφους
Κανένα ίχνος του σκάφους που ναυάγησε στις 3 Φεβρουαρίου στα ανοιχτά της Xίου και στο οποίο επέβαιναν 39 πρόσφυγες και μετανάστες, δεν εντόπισαν οι Αρχές στις έρευνες που πραγματοποίησαν την Πέμπτη (19/2) στην περιοχή του Μερσινιδίου.
Στην επιχείρηση εντοπισμού του σκάφους από δυνάμεις της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του λιμενικού ήταν παρούσα η ανακρίτρια, αλλά και ένας από τους συνήγορους υπεράσπισης του ατόμου που συνελήφθη ως διακινητής.
Την επιχείρηση διέταξε η ανακρίτρια Χίου μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του 31χρονου, που φέρεται ως οδηγός-διακινητής του σκάφους και έχει προφυλακιστεί.
Υπενθυμίζεται ότι, τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξαν ότι αιτία θανάτου των μεταναστών ήταν οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ειδικότερα, οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι όλες οι σοροί έφεραν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις σε θώρακα από ισχυρή πλήξη, ενώ για κάποιους ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Μέχρι στιγμής, κανένας θάνατος δεν αποδόθηκε σε πνιγμό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χίος: Στο νοσοκομείο με κατάγματα και θλάσεις έξι παιδιά - Δεν εμπνέει ανησυχία η υγεία τους
Από 27 Ιουλίου τίθεται σε λειτουργία η πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό για χρέη από 5.000 ευρώ
05:00
Επίδομα αδείας: Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί στους εργαζομένους - Πώς υπολογίζεται
04:00
ΔΥΠΑ: Πώς να κάνετε αίτηση για αμειβόμενη μαθητεία στις επτά σχολές για τον τουρισμό
03:00
ΑΑΔΕ: Πώς υποβάλλεται η αίτηση για τη ρύθμιση οφειλών σε 72 δόσεις
02:00