Κρήτη: Νεκρά ψάρια στον ποταμό Αποσελέμη - Εκβράστηκαν και στη στεριά
Σοκαριστικές εικόνες αντίκρισαν κάτοικοι της Χερσονήσου στην περιοχή που καταλήγει ο ποταμός Αποσελέμης, με νεκρά ψάρια να επιπλέουν στην επιφάνεια του και άλλα να έχουν εκβραστεί στη στεριά.
Κάτοικος της περιοχής κατέγραψε σε βίντεο τις εικόνες με τα νεκρά ψάρια σε τα οποία τείνουν να γίνουν σύνηθες φαινόμενο.
Στην Ανάληψη εκεί που καταλήγει ο Αποσελέμης τα νερά έχουν γίνει καφέ ενώ παντού υπήρχαν νεκρά ψάρια που πολλά είχαν ξεβραστεί στη στεριά.
Σύμφωνα με το Cretalive, ο κάτοικος της περιοχής επικοινώνησε με την Αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει αν υπάρχουν ευθύνες σε κοντινές επιχειρήσεις.
Επιπλέον ενημερώθηκε το ΕΛΚΕΘΕ και σύμφωνα με εκπρόσωπο του τα νεκρά ψάρια είναι κάτι που έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν και οφείλεται συνήθως στο φαινόμενο του ευτροφισμού, δηλαδή την ανάπτυξη φυτοπλαγκτόν που έχει ως αποτέλεσμα να εξαφανίζει το οξυγόνο.
Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο, λιπάσματα από αγροτικές εκμεταλλεύσεις να μπαίνουν στο νερό, να το εμπλουτίζουν και αυτό να οδηγεί σε αύξηση του φυτοπλαγκτόν.
SPONSORED
Ινδία: Τηλεργασία 90 ημερών στο Νέο Δελχί για την εξοικονόμηση καυσίμων
22:40
Επιπλέον ένα δισ. δολάρια στον ΟΗΕ από τις ΗΠΑ για ανθρωπιστική βοήθεια
22:29
Χανταϊός: Σε καραντίνα 42 ημερών στο σπίτι τους 41 άτομα στις ΗΠΑ
22:18
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 10,9 εκατ. ευρώ
22:08