«Βούλιαξε» η Λήμνος από την κακοκαιρία: Ένα απέραντο «ποτάμι» η Μύρινα - Ακατάλληλο το νερό για πόση
Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η Λήμνος, καθώς οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες έχουν προκαλέσει εκτεταμένες υλικές ζημιές, με πλημμυρισμένα καταστήματα και σπίτια, ενώ το νερό του δικτύου του νησιού έχει κριθεί ακατάλληλο για πόση.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί του Σαββάτου (21/02) εστάλη στους κατοίκους μήνημα από το 112, ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς η έντονη βροχόπτωση μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, παρασύροντας φερτά υλικά και δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες για οδηγούς και πεζούς.
Οχήματα υπέστησαν ζημιές, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και κατέληξαν το ένα πάνω στο άλλο, όπως μεταδίδει το limnosreport.gr.
Την ίδια στιγμή, καταστηματάρχες και κάτοικοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με πλημμυρισμένους χώρους, προσπαθώντας να περιορίσουν τις απώλειες και να απομακρύνουν τα νερά και τη λάσπη.
Πυροσβεστική και Αστυνομία προχωρούν σε αντλήσεις υδάτων, ρυθμίζοντας την κυκλοφορία και καταγράφοντας τις ζημιές.

Προβλήματα στη Λήμνο από την κακοκαιρία
IN TIME NEWS / LimnosLive
Προβλήματα στη Λήμνο από την κακοκαιρία
INTIME NEWS / Limnos Live
Προβλήματα στη Λήμνο από την κακοκαιρία
INTIME NEWS / LimnosLive
Προβλήματα στη Λήμνο από την κακοκαιρία
INTIME NEWS / LimnosLiveΑκατάλληλο το νερό για πόση – Αναβάλλονται εκδηλώσεις
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκε το χωριό Ατσική, όπου όπου οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα σε δρόμους και αυλές σπιτιών.
Μάλιστα, όπως ανακοίνωσή του ο Δήμος Λήμνου τονίζει: «Σε συνέχεια των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νησί, το νερό του δικτύου ύδρευσης της Μύρινας είναι ακατάλληλο για πόση».
Σε άλλη ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται: «Aναβάλλονται όλοι οι προγραμματισμένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες, καθώς και όλες οι αγωνιστικές δραστηριότητες που επρόκειτο να διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς».
«Διπλάσιοι οι τόνοι του νερού από τον Νοέμβριο του 2024» - 100 τόνοι νερού σε λίγες ώρες
Κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής κάνουν λόγο για εικόνες που θύμιζαν «ποτάμι», ενώ συνεργεία του δήμου βρέθηκαν από νωρίς στο σημείο για την απομάκρυνση υδάτων και τον καθαρισμό των δρόμων.
Οι ζημιές που έχουν σημειωθεί είναι εκτεταμένες. «Oι τόνοι του νερού που έχουν πέσει είναι διπλάσιοι από τον Νοέμβριο του 2024», τόνισε μεταξύ άλλων η δήμαρχος της Λήμνου μιλώντας στο Mega.
Όπως ακόμη ανέφερε η δήμαρχος, μέσα σε οκτώ ώρες έπεσαν πάνω από 100 τόνοι νερού.
Ήχησε το 112
Λίγο πριν τις οχτώ το πρωί του Σαββάτου (21/02), μάλιστα ήχησε και το 112 στη Λήμνο, προειδοποιώντας τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπερχειλίσεις, πλημμύρες και 112 στη Λήμνο: «Διπλάσιοι οι τόνοι νερού σε σχέση με το 2024»
Μήνυμα 112 στη Λήμνο για την κακοκαιρία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας» - Εξασθένιση από αύριο
Η κακοκαιρία σχημάτισε «Γραμμή Λαίλαπας» 300 χιλιομέτρων στα δυτικά: Η ανάρτηση Καλλιάνου
Θετικός ο Κάρολος στην απομάκρυνση του Άντριου από τη σειρά διαδοχής - Συνεχίζονται οι έρευνες
15:55
Τασούλας για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων: Με σύμπνοια και ομοφροσύνη όλοι οι αντίπαλοι νικιώνται
15:43
Σύγκρουση τρένου με ΙΧ στην Πάτρα - Ακυρώσεις δρομολογίων
15:31
Αίγιο: Έναν 15χρονο και τρεις 16χρονους πυροβόλησε ο δράστης - Με τραύματα σε πόδια και πλάτη
15:19