Θάνος Πλεύρης: Επισκέφθηκε την κλειστή δομή Βαγιοχωρίου
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης
Nick Paleologos / SOOCΕπίσκεψη στην κλειστή δομή προσφύγων και μεταναστών στο Βαγιοχώρι Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, συνοδευόμενος από την Υφυπουργό, Σέβη Βολουδάκη.
Η Αθήνα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με άλλες χώρες του Νότου όπως η Ιταλία για την αυστηρότερη επιτήρηση των συνόρων. Στόχος της κυβέρνησης είναι η δραστική μείωση των ροών στα σύνορα και η αυστηροποίηση του πλαισίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε: «Στόχος της νέας μεταναστευτικής πολιτικής είναι να είμαστε πολύ αυστηροί στη φύλαξη των συνόρων καθώς και στις επιστροφές αυτών, που δεν δικαιούνται άσυλο και αντίστοιχα αυτοί, που δικαιούνται άσυλο, να μην ζουν από επιδόματα αλλά να μπορούν να εντάσσονται και να εργάζονται στις κοινωνίες.
Η Ευρώπη μάς ακούει. Τώρα ερχόμαστε από τη Ρώμη, όπου είχαμε συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης της κυβέρνησης Μελόνι κι έχουμε απολύτως κοινή γραμμή στο θέμα της φύλαξης των συνόρων και της προστασίας του χώρου μας από τους παράνομους μετανάστες».
Οι μάχες για τις έδρες σε Βουλή και την Γερουσία των ΗΠΑ - Δείτε τους χάρτες
04:51
Ιστορική ανατροπή στο Τέξας: Ο Δημοκρατικός Ταλαρίκο «κλειδώνει» τη νίκη στη μάχη της Γερουσίας
04:44
New York Times: Οι Δημοκρατικοί θα κερδίσουν Βουλή και Γερουσία
04:33
Τραμπ: «Δεν υφίσταται σχέδιο για την επανέναρξη ευρείας κλίμακας βομβαρδισμών στο Ιράν άμεσα»
04:14