ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στη Μυτιλήνη μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών δυνάμεων

Ένταση στη Μυτιλήνη μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών δυνάμεων
Καθιστική διαμαρτυρία των προσφύγων/μεταναστών στη Μυτιλήνη ΑΠΕ-ΜΠΕ/Στρατής Μπαλάσκας.

Ένταση επικρατεί από το πρωί της Πέμπτης στη Μυτιλήνη καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παίζουν από το πρωί κλεφτοπόλεμο στους δρόμους και τα σοκάκια της Μυτιλήνης, με περίπου 80 άνδρες ιρακινής και συριακής καταγωγής.

Οι πρόσφυγες/μετανάστες έφυγαν από το hot spot της Μόριας παίρνοντας μαζί τους σκηνές, υπνόσακους και τους ταξιδιωτικούς τους σάκους. Στη συνέχεια ενοποιήθηκαν με ομάδα που πορεύονταν προς την πόλη της Μυτιλήνης. Επίσης, αρνούνταν να διαπραγματευτούν με τις αστυνομικές αρχές και να μιλήσουν για τα αιτήματά τους σε δημοσιογράφους.

Στη βόρεια είσοδο της πόλης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διμοιρία των ΜΑΤ τους σταμάτησε. Εκεί έκαναν καθιστική διαμαρτυρία για δυο ώρες. Στη 1 το μεσημέρι χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και τρέχοντας έφυγαν σε διάφορες κατευθύνσεις.

Σύροι και οι Ιρακινοί κατευθύνθηκαν στο κέντρο της Μυτιλήνης, κατέλαβαν την είσοδο του επιβατηγού λιμανιού, παρεμποδίζοντας την είσοδο σε αυτό. Στις 2 το μεσημέρι και μετά από παρέμβαση των λιμενικών, όλοι μαζί άρχισαν να αποχωρούν και οργανωμένα να υποχωρούν προς το hot spot της Μόριας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετανάστες διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαμονής τους στο hot spot της Μόριας και για τις πολύμηνες, όπως υποστηρίζουν, καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου που έχουν υποβάλλει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ