Εγκλωβισμένοι στο Άμπου Ντάμπι 10 εκδρομείς από τη Ρόδο - «Δεν αισθανόμαστε ασφαλείς»
Εικόνα αρχείου από το Άμπου Ντάμπι
AP Photo/Kamran JebreiliΑνάμεσα στους εγκλωβισμένους που βρίσκονται στο Άμπου Ντάμπι, μετά τη στρατιωτική επίθεση του Ιράν, βρίσκονται και 10 πολίτες με καταγωγή από τη Ρόδο, με μία δικηγόρο που βρίσκεται ανάμεσά τους, να περιγράφει την αγωνία που βιώνουν.
Αναλυτικά, όπως λέει η δικηγόρος κα. Μαρία Κρικοπούλου, «μας λένε να μείνουμε σε ασφαλή μέρη, χωρίς να υποδεικνύουν ποια είναι αυτά τα μέρη. Μας λένε για καταφύγια, χωρίς να μας λένε που είναι αυτά τονίζοντας πως αν η κατάσταση επιδεινωθεί, δεν υπάρχει σχέδιο διαφυγής».
«Είμαστε καθηλωμένοι σ’ ένα ξενοδοχείο και ο μόνος τρόπος διαφυγής είναι από όροφο σε όροφο. Δεν μπορούμε να πάμε πουθενά» εξηγεί ακόμη μιλώντας στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας πως η αεροπορική τους άλλαξε τα εισιτήρια για την αυριανή ημέρα.
Ωστόσο, τονίζει πως δεν είναι καν γνωστό εάν γίνουν οι πτήσεις αύριο.
Τέλος, η δικηγόρος υπογράμμισε ότι η ψυχολογική κατάστασή τους είναι πολύ φορτισμένη, εξηγώντας ότι δεν νιώθουν ασφαλείς και δεν γνωρίζουν τι να κάνουν σε περίπτωση ανάγκης.
Περιφέρεια Αττικής: Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησαν τα μαθήματα του Παιδικού Πανεπιστημίου
14:45
Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής
14:44
Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι σκότωσε τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Χεζμπολάχ
14:40
Αποκάλυψη του στυλίστα Λο Ροουτς για Ζεντάγια και Τομ Χόλαντ: «Ο γάμος τους έχει ήδη γίνει»
14:35