Ελ. Βενιζέλος: Συνεχείς ακυρώσεις λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή – Ποιες πτήσεις επηρεάζονται
Φωτογραφία αρχείου
ΑΠΕ-ΜΠΕΣυνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων από το Ελευθέριος Βενιζέλος και σήμερα Τετάρτη (04/03) σχετικά με αναχωρήσεις και αφίξεις προς και από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, καθώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή φαίνεται να είναι σε πλήρη κλιμάκωση.
Σήμερα, οι ακυρώσεις αναμένεται να φτάσουν τις 37, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.
Υπενθυμίζεται ότι οι ακυρώσεις αφορούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ιράκ, το Ιράν. Το Ισραήλ, το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και τη Συρία, όπου για λόγους ασφαλείας ο εναέριος χώρος είναι κλειστός.
Ακυρώσεις προς Ντουμπάι και Τελ Αβίβ
Παράλληλα, σύμφωνα με τον πίνακα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, ακυρωμένες εμφανίζονται πτήσεις προς το Ντουμπάι, ενώ ματαιώθηκαν και δρομολόγια προς το Τελ Αβίβ, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες θα πραγματοποιούνταν τις πρωινές ώρες.
Οι ακυρώσεις προς το Τελ Αβίβ αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον έως τις 9 Μαρτίου, ενώ για το Ντουμπάι ισχύουν μέχρι και αύριο.
Παράλληλα, πτήσεις προς το Άμπου Ντάμπι έχουν ματαιωθεί έως το Σάββατο.
Ματαιωμένα δρομολόγια και προς άλλες πόλεις της περιοχής
Στον κατάλογο των ακυρώσεων περιλαμβάνεται επίσης πτήση προς τη Χάιφα, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 11:25, ενώ συνεχίζονται οι ακυρώσεις δρομολογίων προς Βαγδάτη και Βηρυτό.
Μάλιστα, δεν μένουν ανεπηρέαστες και οι πτήσεις προς το Ριάντ και τη Τζέντα, παρότι ο εναέριος χώρος της Σαουδικής Αραβίας παραμένει ανοικτός.
SPONSORED
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πράσινο φως» για τη συγκρότηση Ειδικού Δικαστηρίου για εγκλήματα της Ρωσίας
16:10
Πτώση στις διεθνείς αγορές υπό την πίεση του φόβου για τον πληθωρισμό
16:04
Ζευγάρι αλλοδαπών πίσω από μπαράζ κλοπών και απόπειρες διαρρήξεων στη Ρόδο
15:59
Τέσσερις τραυματίες από εκτροπή τροχόσπιτου στη Άρτα - Απεγκλωβίστηκαν από τους πυροσβέστες
15:57