ΕΛΛΑΔΑ

28η Οκτωβρίου: Με λαμπρότητα η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα (vid&pics)

28η Οκτωβρίου: Με λαμπρότητα η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα (vid&pics)
Πηγή: CNN Greece

Με λαμπρότητα διεξήχθη η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της πρωτεύουσας ήταν από νωρίς το πρωί εορταστική με το γαλανόλευκο χρώμα να είναι κυρίαρχο, τόσο λόγω των σημαιών, αλλά και λόγω των στολών που φορούν οι μαθητές προκειμένου να παρελάσουν.

Οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Αθήνας, παρά το κρύο και τον άστατο καιρό, είχαν συγκεντρωθεί αρκετές ώρες πριν την έναρξη της παρέλασης στο σημείο από όπου έγινε η εκκίνηση της παρέλασης, έχοντας την ευκαιρία να απαθανατίσουν τη στιγμή με τις... απαραίτητες πια selfies.

Μία μαθήτρια με μαντίλα "έκλεψε" την παράσταση. Η μικρή κατάγεται από το Αφγανιστάν και ζει πολλά χρόνια με την οικογένειά της στην Αθήνα.

mantila
IMG 8311

Πηγή: CNN Greece

IMG 8312

Πηγή: CNN Greece

IMG 8325

Πηγή: CNN Greece

«Νιώθουμε υπερήφανοι για την Ελλάδα, γιατί σαν σήμερα αντιστάθηκαν οι συμπατριώτες μας για να έχουμε ελεύθερη χώρα», είπε μια νεαρή μαθήτρια σχολείου της Αθήνας, για να τη συμπληρώσει μια συμμαθήτριά της από το Αφγανιστάν πως νιώθει περήφανη που σήμερα παρελαύνει στην εθνική επέτειο.

Η εξέδρα των επισήμων στήθηκε από το πρωί, ενώ έγιναν και καταθέσεις στεφάνων.

IMG 8332

Πηγή: CNN Greece

Οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας είναι άδειοι, από αυτοκίνητα, καθώς από νωρίς το πρωί και για αρκετές ώρες ακόμη δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση, λόγω της διεξαγωγής της μαθητικής παρέλασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ