Στις 19:00 επαναπατρίζονται Έλληνες από Ντουμπάι - Τι ισχύει για το Αμπού Ντάμπι
Φωτογραφεία αρχείου ενός C-130
APΕπιβεβαιώθηκε η ώρα άφιξης του C-130 με Έλληνες από του Ντουμπάι. Συγκεκριμένα, στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης θα προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας προερχόμενο από το Ντουμπάι. Οι επαναπατριζόμενοι Έλληνες μόλις προσγειωθούν θα μεταφερθούν με πούλμαν για αποβίβαση στην Ακαδημίας 1, στο κέντρο της Αθήνας.
Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του CNN Greece, σήμερα αναμένεται να επαναπατριστούν περίπου 90 Έλληνες με C-130 από το Αμπού Ντάμπι.
Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από εντολή του υπουργού Εξωτερικών και με συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών του υπουργείου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πραγματοποιήθηκαν στις 3 και 4 Μαρτίου 2026 οι πρώτες επιχειρήσεις επαναπατρισμού 162 Ελλήνων πολιτών και των οικογενειών τους από τη Μέση Ανατολή.
Πιο συγκεκριμένα:
- 93 Έλληνες πολίτες και συγγενικά τους πρόσωπα επέστρεψαν από το Ομάν με ειδική πτήση της Aegean Airlines, που οργανώθηκε με τη συνδρομή των Πρεσβειών της Ελλάδας στο Ριάντ και στο Άμπου Ντάμπι.
- 42 Έλληνες πολίτες μεταφέρθηκαν από τη Βηθλεέμ προς την Αίγυπτο οδικώς, με τη συνοδεία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα.
- 27 μέλη της ομάδας νέων του Άρη Θεσσαλονίκης ταξίδεψαν αεροπορικώς από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια μετέβησαν οδικώς στη Θεσσαλονίκη, με τη μέριμνα του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη.
Οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού συνεχίζονται, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια σε Έλληνες πολίτες που επηρεάζονται από την εμπόλεμη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα αίτημα επαναπατρισμού από το Ιράν, όπου οι Έλληνες είναι κάτω από 100.
Χειμώνας 2025 - 2026: Ο δεύτερος θερμότερος στην Ελλάδα από το 1960 σύμφωνα με το meteo
18:59
Συναγερμός έκτακτης ανάγκης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: «Αναζητήστε καταφύγιο»
18:50
Τεράστια φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Μπαχρέιν μετά από επίθεση του Ιράν (vid)
18:42
«Επανάληψη» της Βενεζουέλας θέλει ο Τραμπ στο Ιράν: «Θα έχω λόγο στην επιλογή του νέου ηγέτη»
18:34