ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου

Το σημείο που κατάρρευσε ο 20χρονος από το δολοφονικό μαχαίρωμα του 23χρονου 

INTIME NEWS

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση ασκήθηκε εις βάρος του 23χρονου που συνελήφθη για την δολοφονική επίθεση με μαχαίρι κατά του 20χρονου, που εκτυλίχθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, (12/03) στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Εκτός από την κακουργηματική δίωξη για την ανθρωποκτονία η εισαγγελέας ποινικής δίωξης απήγγειλε στο νεαρό κατηγορία και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία (σε βαθμό πλημμελήματος), ενώ τον παρέπεμψε να απολογηθεί στην πρώτη τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας, το επεισόδιο φαίνεται να έχει οπαδική «χροιά», καθώς δίωξη με τον Αθλητικό Νόμο ασκήθηκε και εις βάρος δύο ακόμη προσώπων που κατά το επίδικο περιστατικό βρίσκονταν μαζί με το 20χρονο θύμα και περιλαμβάνονται στην ίδια δικογραφία.

Διαβάστε επίσης

Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες είναι σε βαθμό πλημμελήματος και αφορούν τις πράξεις της διακεκριμένης περίπτωσης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της κατοχής αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη (με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου).

Από τα δύο πρόσωπα, ο ένας έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές, ενώ ο άλλος παραμένει άγνωστος. Αναμένεται δε, να κληθούν από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση για να απολογηθούν (ως προς το ενιαίο της δικογραφίας).

Όπως έγινε γνωστό, αποκλείστηκε η εκδοχή το φονικό να συνδέεται με την υπόθεση των αυτοαποκαλούμενων «αυτόκλητων τιμωρών παιδόφιλων»- δικογραφία που είχε σχηματιστεί πρόσφατα από τις Αρχές και στην οποία περιλαμβανόταν το 20χρονο θύμα.