Διήμερο κινητοποιήσεων στην Υγεία την Τετάρτη και την Πέμπτη – Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατρών (φωτογραφία αρχείου)
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSIΟι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας προχωρούν σε πανελλαδική απεργία, αύριο Τετάρτη 18 Μαρτίου, έπειτα από απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 12 π.μ. στο υπουργείο Υγείας.
Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για την Πέμπτη 19 Μαρτίου, με τάση εργασίας στην Αττική 8:00 - 15:00 και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια.
Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 9 το πρωί στο υπουργείο Υγείας.
Γιατροί και νοσηλευτές ζητούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ: «Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και ανθρώπινα ωράρια».
Το ευρωπαϊκό «μπρα ντε φερ» για την ενέργεια, το «μέτωπο» με την Ιταλία και οι επιλογές για αλιείς
07:27
Γκράβα: Κλειστά από σήμερα τα σχολεία - Ξεκινούν νέοι έλεγχοι για την οσμή αερίου
07:25
Τροχαίο με μηχανή τα ξημερώματα στη Λεωφόρο Θηβών - Σοβαρά τραυματίες δύο επιβάτες
07:11
Καιρός: Συννεφιά, τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία
07:00