ΕΛΛΑΔΑ

Αρχίζουν νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες

Αρχίζουν νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Με τοπικά συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, οι οποίες αναμένεται να κλιμακωθούν με κάθοδο των τρακτέρ στις εθνικές οδούς πιθανόν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, αγρότες από ολόκληρη τη χώρα συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στη Νίκαια όπου και συνεδρίαζε η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων. Έξω από τον χώρο της εκδήλωσης, οι αγρότες είχαν παρατάξει συμβολικά τα τρακτέρ τους.

Στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχαν περισσότερες από 100 οργανώσεις και αγροτικοί σύλλογοι. Παράλληλα, την ίδια ώρα εκπρόσωποί τους βρέθηκαν στη Λάρισα για να συντονίσουν τον αγώνα των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα.

Η συμμετοχή σε αυτή την σύσκεψη χαρακτηρίστηκε από τους αγροτοσυνδικαλιστές ως "πρωτοφανής" καθώς φαίνεται πως η φορολόγηση και τα μέτρα κατά του κλάδου κινητοποιούν τους παραγωγούς, αναφέρει το onlarissa.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ και γνωστός αγροσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας τόνισε: "Πρέπει να συζητήσουμε τα νέα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα φορολογικά και το ασφαλιστικό. Όσο περισσότεροι είμαστε σε αυτό τον αγώνα τόσο πιο πετυχημένος θα είναι. Άλλωστε η μαγιά υπάρχει...".

Λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και πιθανή ημερομηνία την 18η Δεκεμβρίου η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων θα συνεδριάσει ξανά για να αποφασίσει την κάθοδο των τρακτέρ στα μπλόκα της Εθνικής οδού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ