ΕΛΛΑΔΑ

Μετεγκατάσταση προσφύγων: 111 πρόσφυγες αναχωρούν για το Ελσίνκι (vid&pics)

Μετεγκατάσταση προσφύγων: 111 πρόσφυγες αναχωρούν για το Ελσίνκι (vid&pics)
Πηγή: CNN Greece

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων και από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πρόκειται να αναχωρήσουν 111 άτομα, που αποτελούν το μεγαλύτερο γκρουπ προσφύγων που φεύγει από την Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται 16 οικογένειες και 52 ανήλικοι, εκ των οποίων οι 15 είναι εντελώς ασυνόδευτοι, ενώ προορισμός και των 111, που βρίσκονταν στην Ελλάδα για διάστημα 3 έως 11 μηνών, είναι το Ελσίνκι.

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος θα βρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε μια συμβολικού χαρακτήρα εκδήλωση, για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη της ισχύος του προγράμματος relocation, στο πλαίσιο του οποίου έχουν μετεγκατασταθεί κι επανενωθεί με τις οικογένειές τους 5.000 άνθρωποι.

«Πρωταθλήτρια» στην υποδοχή προσφύγων, στο πλαίσιο του relocation, είναι η Γαλλία, που έχει δεχθεί μέχρι σήμερα τον μεγαλύτερο αριθμό, ενώ η Φινλανδία κρατά τα πρωτεία σε ότι αφορά την υποδοχή ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων.

IMG 4420

Πηγή: CNN Greece

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του relocation η Γερμανία έχει κάνει γνωστό ότι θα δέχεται 500 πρόσφυγες τον μήνα.

IMG 4418

Πηγή: CNN Greece

IMG 4427

Πηγή: CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ