ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην Πεύκη μετά από εύρεση οβίδας σε υπό ανέγερση οικοδομή - Αποκλείστηκε η περιοχή

Συναγερμός στην Πεύκη μετά από εύρεση οβίδας σε υπό ανέγερση οικοδομή - Αποκλείστηκε η περιοχή
Πυροτεχνουργοί του στρατού στο σημείο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αστυνομικές Αρχές το απόγευμα της 25ης Μαρτίου 2026 στην περιοχή της Πεύκης, όταν εντοπίστηκε οβίδα σε υπό ανέγερση οικοδομή.

Για λόγους ασφαλείας, οι Αρχές προχώρησαν άμεσα στη διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Δημοκρατίας, από το ύψος της οδού Σαλαμίνος.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών, οι οποίοι ανέλαβαν την επιχείρηση αξιολόγησης και εξουδετέρωσης του επικίνδυνου ευρήματος.

Η περιοχή αποκλείστηκε προληπτικά, ενώ ζητήθηκε από τους κατοίκους να διατηρήσουν απόσταση μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για οξειδωμένη ιταλική οβίδα του Β’' Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία είναι ενεργή. Ο στρατός έχει επιληφθεί της υπόθεσης και αναμένεται να την απομακρύνει μέχρι το πρωί.