Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου στη Βουλή
Ο Κωνσταντίνος Φλώρος στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕΣε ποινή φυλάκισης 4 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος για το περιστατικό βιαιοπραγίας με θύμα τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, στις 24 Απριλίου 2024.
Παράλληλα του επιβλήθηκαν δικαστικά έξοδα 1.600 ευρώ.
Το δικαστήριο, με οριακή πλειοψηφία [4-3] αναγνώρισε στον Κ. Φλώρο μόνο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 5 ετών.
Ο καταδικασθείς βουλευτής μέσω του συνηγόρου του ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών, όπως πρότερος σύννομος βίος, ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος, ειλικρινή μετάνοια και καλή συμπεριφορά μετά την πράξη.
Ο εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών περιστάσεων σημειώνοντας «αυτές οι συμπεριφορές μέσα στη Βουλή μας λυπούν όλους».
Τελικά το δικαστήριο αναγνώρισε στο πρόσωποό του μόνο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
Βενεζουέλα: Ανέβηκαν στους 1.430 οι νεκροί - Σκάβουν ακόμη και με τα χέρια για επιζώντες
20:52
Συνεχίζεται η επίγεια μάχη με τις φλόγες στη δασική πυρκαγιά στα Κρυονέρια Αιτωλοακαρνανίας
20:41
Καλλιθέα: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 15χρονου - Όσα κατέθεσε ο 17χρονος καθ' ομολογία δράστης
20:33
«Καθοριστικό βήμα για αποκλιμάκωση» η συμφωνία Ισραήλ - Λιβάνου λέει η φον ντερ Λάιεν
20:23