Ιερώνυμος: προβληματικός ο Φίλης - μητρική η σχέση μεταξύ Εκκλησίας και λαού
Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τον υπουργό παιδείας, χαρακτηρίζοντάς τον «προβληματικό» και «ασυνεπή» ενώ με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο έκανε σαφές ότι αντιτίθεται στο διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ιερώνυμος σε συνέντευξή του στον Σκάι είπε για τον Νίκο Φίλη: «Δυστυχώς, και ζητώ συγγνώμη γι' αυτή τη φράση, ο κ. Φίλης είναι ένας προβληματικός άνθρωπος. Άλλα λέει το βράδυ, άλλα λέει το πρωί, είναι ασυνεπής. Και το λέω αυτό ως αρχιεπίσκοπος. Ασυνεπής στις σχέσεις του και στα λόγια του».
Ο Αρχιεπίσκοπος επιβεβαίωσε ότι κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα -παρουσία των Φίλη και Καμμένου- με φόντο τις αλλαγές στα θρησκευτικά, ο υπουργός άμυνας είχε απειλήσει να παραιτηθεί. Η φράση του, όπως είπε, ήταν: «Αν μου πείτε Μακαριώτατε, δεν συμφωνείτε, δεν θέλετε, εγώ ρίχνω την κυβέρνηση αύριο το πρωί».
Αναφορικά με την αντίθεσή του στο διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας ο κ. Ιερώνυμος είπε: «Χωρίζω ποιον; Το παιδί μου; Στην Ελλάδα, και παντού βέβαια, αλλά στην Ελλάδα, οι πολίτες δημιουργούν το Κράτος. Υπάρχει μία σχέση. Σημαίνει ότι υπάρχει μία μητρική σχέση μεταξύ της Εκκλησίας και του λαού μας. Ποιος θα μας χωρίσει;».
Σχετικά με το προσφυγικό, αναφέρθηκε μεν στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας περιέγραψε όμως ως εξής την τρέχουσα στάση της: «Είμαστε λίγο μακριά, διότι δεν θέλουμε οι δικοί μας που υποφέρουν να λένε κάτι που ψιθυρίζουν ‘κοιτάξτε βοηθάτε εκείνους και δε βοηθάτε εμάς που πεινάμε’».
Αναφερόμενος στην ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα, ο κ. Ιερώνυμος είπε: «Θα μπορούσε να αναβληθεί κατά την δική μου την άποψη, έως ότου να ξεκαθαρίσει το θέμα των μουσουλμάνων. Θα μείνουν εδώ, δικαιούνται. Αν όμως είναι περαστικοί τι χρειάζεται;»
Καρυστιανού για Χίο: Σημαντική η διαφύλαξη δικαιωμάτων της χώρας, αδιαπραγμάτευτη η ανθρώπινη ζωή
20:03
«Βιολάντα»: Αποκαλυπτικό βίντεο του CNN Greece στο σημείο διαρροής του προπανίου
19:54
Το Ιράν αναπτύσσει προηγμένους βαλλιστικούς πυραύλους με βεληνεκές 2.000 χλμ
19:46
Από τη σύγκρουση και όχι από πνιγμό ο θάνατος των 15 μεταναστών στη Χίο - Τι έδειξε η ιατροδικαστική
19:37