Κάλυμνος: Απαγόρευση απόπλου πλοίου έπειτα από μηχανική βλάβη
Την απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού οχηματαγωγού «Ολύμπιος Ζευς» διέταξε το λιμεναρχείο Καλύμνου έπειτα από μηχανική βλάβη που παρουσιάστηκε στο δεξιό πηδάλιο και στρέβλωση της δεξιάς προπέλας του.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το Μαστιχάρι Κω προς την Κάλυμνο, όταν ακούστηκε έντονος θόρυβος στο μηχανοστάσιο.
Παρά το περιστατικό το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Καλύμνου, όπου αποβιβάσθηκαν με ασφάλεια 229 επιβάτες, 29 οχήματα, 2 Φορτηγά και 14 δίκυκλα.
Ακολούθησε επιθεώρηση των υφάλων από ιδιώτη δύτη, κατά την οποία διαπιστώθηκε απώλεια του δεξιού πηδαλίου και στρέβλωση της δεξιάς προπέλας.
Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύθηκε από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Φωτιά στο Ρέθυμνο: Απολογείται αύριο ο δεύτερος υπάλληλος επιθεώρησης δικτύου ρεύματος
13:09
Χρώμα και άρωμα Χαλκιδικής στα κορυφαία ταξιδιωτικά μέσα της Ιταλίας
12:57
Liveblog: Νέες θερμικές εστίες στο «μέτωπο» της δυτικής Αττικής - Σε κανδήλι και Αγία Σκέπη η μάχη
12:47
Φωτιά στην περιοχή Βροντού Πιερίας: Σηκώθηκαν και ελικόπτερα
12:34