ΕΛΛΑΔΑ

Λαθρεμπόριο καυσίμων ύψους 123.000 ευρώ σε πρατήριο της δυτικής Αττικής

Λαθρεμπόριο καυσίμων ύψους 123.000 ευρώ σε πρατήριο της δυτικής Αττικής
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Μεγάλη απάτη με λαθρεμπορία καυσίμων ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη δυτική Αττική, ανακάλυψε η αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω πρατήριο τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι αρμόδιες αρχές έλαβαν στοιχεία για να συνεχίσουν της έρευνες.

Έπειτα από την ανάλυση των στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι το πρατήριο μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου εννέα μηνών, διέθεσε 121.820,15 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης και 20.449,78 λίτρα πετρελαίου κίνησης, χωρίς φορολογικά στοιχεία αγοράς, κατά παράβαση της τελωνειακής και φορολογικής νομοθεσίας.

Το ύψος των δασμών φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων που στερήθηκε το δημόσιο λόγω της λαθρεμπορίας ανέρχονται συνολικά σε 123.578,85 ευρώ.

Παράλληλα διαπιστώθηκε η μη έκδοση τουλάχιστον ενός φορολογικού στοιχείου για την πώληση 1.105,60 λίτρων αμόλυβδης βενζίνης.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για λαθρεμπορία υγρών καυσίμων κατά παράβαση των διατάξεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ