Σε θέση απολογούμενου το θύμα (και πάλι)
Ανανεώθηκε:
Η τραγική ιστορία της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλλονιά που εγκαταλείφθηκε από τρεις άνδρες στην πλατεία της πόλης και δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα.
Είναι αδιανόητο να χωρέσει το μυαλού ενός ανθρώπου ότι κάποιος ενήλικας που βλέπει δίπλα του ένα κορίτσι να χάνει τις αισθήσεις του και το πρώτο που σκέφτεται δεν είναι πώς θα το σώσει, αλλά πώς θα σώσει το τομάρι του.
Το δράμα των οικογενειών που ζουν αυτή την οδυνηρή εμπειρία δεν περιορίζεται μόνο στη διαχείριση της απώλειας. Βρίσκονται αντιμέτωποι με τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων, που θέλοντας να πέσουν στα μαλακά στήνουν στον τοίχο για δεύτερη φορά το θύμα. Αλλά η Οδύσσεια των συγγενών δεν σταματά εκεί. Δυστυχώς υπάρχουν πλέον και τα «δικαστήρια» των social media, όπου δεν είναι λίγες οι φορές που στο «εδώλιο» τους δεν κάθονται οι κατηγορούμενοι, αλλά το θύμα.
Μια ματιά σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο θα φέρει μπροστά στα μάτια μας διάφορους «Κλουζώ» που θα «ερευνήσουν» τι φορούσε η 19χρονη, «τι δουλειά είχε στο ξενοδοχείο», «μπήκε η ίδια στον κίνδυνο, αφού υπήρχαν ναρκωτικά«, «τι περίμενε πηγαίνοντας μόνη σε ξενοδοχείο με τρεις άνδρες». Όλα αυτά διανθισμένα με σενάρια και εικασίες που κάνουν άνθρωποι εξ αποστάσεως και χωρίς να έχουν ιδέα για τα πραγματικά περιστατικά. Ακόμα μία φορά στήνονται «δίκες» και δυστυχώς οι «κατήγοροι» θέλουν στη θέση του κατηγορούμενου και πάλι το θύμα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Επιτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους»: Ο διοικητής του νοσοκομείου στην Κεφαλονιά για τη Μυρτώ
Ξέσπασε η αδελφή της Μυρτώς: «Το πρόβλημα είναι το πώς ντυνόταν ή ότι την παράτησαν και πέθανε;»
SPONSORED
Το Φεστιβάλ Δρόμου Cest is d’best μετατρέπει το κέντρο του Ζάγκρεμπ σε μία μεγάλη υπαίθρια σκηνή
17:27
Ο Μακρόν χαιρέτισε τις προσπάθειες του Τραμπ για συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
17:16
«Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου», λέει ο πρόεδρος του Λιβάνου
17:14
Που είναι το Μπαμπ αλ Μαντέμπ και τι σημαίνει το κλείσιμό του για το παγκόσμιο εμπόριο
17:11