ΕΛΛΑΔΑ

Διαψεύδει ο Γεωργιάδης ότι δεν ήταν στη θέση τους οι γιατροί για την 19χρονη στην Κεφαλονιά

Διαψεύδει ο Γεωργιάδης ότι δεν ήταν στη θέση τους οι γιατροί για την 19χρονη στην Κεφαλονιά
Eurokinissi

Σε διάψευση των όσων έχουν ειπωθεί για απουσία γιατρών από το νοσοκομείο Κεφαλονιάς, την ημέρα που μεταφέρθηκε η 19χρονη κοπέλα χωρίς τις αισθήσεις της,  προχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα καταθέσει μήνυση σε χρήστη του TikTok. 

«Μην υβρίζετε το ΕΣΥ για πολιτικούς σκοπούς» είπε φανερά οργισμένος ο κ. Γεωργιάδης.

«Διαψεύδω μετά βδελυγμίας τις ψεύτικες κατηγορίες κατά των γιατρών της Κεφαλονιάς ότι δεν ήταν στη βάρδια όταν έφτασε εκεί η 19χρονη Μυρτώ. Δεν δέχομαι τις ύβρεις τις κατηγορίες και τις απειλές κατά των γιατρών.

Ήταν απολύτως στη θέση τους, το κορίτσι έλαβε άμεσα ανάνηψη, βρέθηκε γιατρός και αναισθησιολόγος, τηρήθηκε το πρωτόκολλο. Δυστυχώς, όταν έφτασε στο νοσοκομείο το κορίτσι ήταν σχεδόν νεκρό. Οι γιατροί ήταν στο καθήκον τους και πρόσφεραν όσα μπορούσε να προσφέρει η ιατρική επιστήμη» είπε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής (17/04).

«Μην υβρίζετε το ΕΣΥ για πολιτικούς σκοπούς. Το ΕΣΥ ανήκει σε όλο τον λαό και όχι στον Γεωργιάδη, τον Μητσοτάκη ή τη ΝΔ. Δεν μπορεί για επικοινωνιακούς και πολιτικούς λόγους να στοχοποιούμε το ΕΣΥ» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε, επίσης, «καταθέτω μήνυση σε λογαριασμό στο TikTok που λέει ότι εγώ και οι γιατροί "σκοτώσαμε το κορίτσι". Δεν γίνεται αυτό ανεκτό στην Ελλάδα. Εγώ είμαι πολιτικός, οι γιατροί δεν χρωστάνε τίποτα σε αυτό».