Συνελήφθη 51χρονος για τη φωτιά στην Άμπελο Αχαΐας
Αεροσκάφος επιχειρεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
INTIME NEWSΈνας 51χρονος αλλοδαπός συνελήφθη ως υπαίτιος για την πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην Άμπελο Αχαίας.
O 51χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με την προβλεπόμενη αυτόφωρη διαδικασία, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.950 ευρώ.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική Υπηρεσία ο 51χρονος άναψε φωτιά για να κάψει υπολείμματα καλλιεργειών.
Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Αμπελου Αχαϊας λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.
«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Άμπελος της Περιφερειακής Ενότητας AχαΐαςΑν βρίσκεστε στην περιοχή Άνω Πορόβιτσα απομακρυνθείτε προς Ακράτα Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρει το 112.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπορίας από την 6η, 9η και 18η ΕΜΟΔΕ, εθελοντές, 18 οχήματα, η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ (drone) Δυτικής Ελλάδας και 1 αεροσκάφος.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μήνυμα από το 112 για την πυρκαγιά στην Αμπελο Αχαϊας: «Απομακρυνθείτε προς Ακράτα»
Γιατί η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει προκαλέσει τόσο έντονες αντιδράσεις
08:05
Κιρμικίρογλου στο CNN Greece: «Η βιωσιμότητα των μέσων είναι ασπίδα απέναντι στην παραπληροφόρηση»
07:55
Η Ευρώπη εξετάζει προτάσεις για την επιβολή τελών ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
07:46
Ομηρεία σε σούπερ μάρκετ του Βερολίνου - Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο
07:37