Μυτιλήνη: Οι κτηνοτρόφοι Μεσοτόπου απέκλεισαν την είσοδο του χωριού - Ζητούν εμβόλια για τα ζώα
Αποκλισμός του λιμανιούτ ης Μυτιλήνης από κτηνοτρόφους
INTIME NEWSΜπλόκο στα όρια της Κοινότητας έστησαν από σήμερα, Κυριακή, 19/4 οι κτηνοτρόφοι του Μεσοτόπου Μυτιλήνης, εκ των μεγάλων κτηνοτροφικών χωριών του νησιού, με περισσότερα από 30.000 αιγοπρόβατα και περισσότερους από 150 εκτροφείς.
Με απόφαση της συνέλευσης του συνεταιρισμού και των κατοίκων του χωριού δεν θα γίνονται δεκτοί κτηνιατρικοί έλεγχοι στα κοπάδια, ούτε σφαγές ζώων που διαπιστώθηκαν θετικά στον αφθώδη πυρετό. Μοναδικό αίτημά τους, η εφαρμογή από αύριο κιόλας καθολικού προγράμματος εμβολιασμού σε όλα τα αιγοπρόβατα της περιοχής και όλης της Λέσβου.
«Δεν δεχόμαστε να πίνουμε νερό με το αίμα των σφαγμένων ζώων μας, δεν δεχόμαστε τον αφανισμό μας. Τα πρόβατα μας είναι ένα κομμάτι της ζωής μας, είναι η ψυχή μας», είπε, μιλώντας προς τους κτηνοτρόφους του Συνεταιρισμού ο διευθυντής του Μανώλης Κωνσταντιδέλλης. Και προσέθεσε:
«Δεν μπορούμε να αντέξουμε να βλέπουμε χωριανούς μας, 40χρονους και 50χρονους να κλαίνε και να μην μπορούν να αντέξουν το πώς θα ζήσουν από εδώ και πέρα. Αν ζήσουμε εμείς θα ζήσουμε όλοι. Αν πεθάνουμε εμείς και τα ζώα μας θα πεθάνουμε όλοι σε αυτόν τον τόπο. Το κακό θα σταματήσει σήμερα εδώ».
Μετά το τέλος της συνέλευσης, στήθηκε μπλόκο στην είσοδο του χωριού, το οποίο και θα παραμείνει ενεργό όλο το 24ωρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το παράδειγμα του Μεσοτόπου αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα χωριά κυρίως της δυτικής Μυτιλήνης, κλείνοντας και αυτά την είσοδο τους σε «κτηνιάτρους και σφαγείς».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έκτη μέρα κινητοποιήσεων για τους κτηνοτρόφους στο λιμάνι Μυτιλήνης - Προβλήματα στην τροφοδοσία
Μυτιλήνη: 43 νέα κρούσματα αφθώδους πυρετού σε 54 εκτροφές μέσα σε ένα μήνα
Γνώριμος των Αρχών ο ανήλικος που παρέσυρε και εγκατέλειψε τη 16χρονη στην Λιοσίων
22:20
Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ- Ιράν - Η Τεχεράνη απορρίπτει την «σκληρή γραμμή» Τραμπ
22:18
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 5,5 εκατ. ευρώ
22:08
Συλλυπητήριο μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ για το θάνατο του Γάλλου στρατιώτη στο Λίβανο
22:06