ΕΛΛΑΔΑ

Απότομη αλλαγή του καιρού από την Τετάρτη - Έρχεται 48ωρο με βροχές και βοριάδες

Απότομη αλλαγή του καιρού από την Τετάρτη - Έρχεται 48ωρο με βροχές και βοριάδες
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Βροχές και καταιγίδες θα διαδεχθούν την ηλιοφάνεια που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στη χώρα, με τα φαινόμενα να αναμένεται να έχουν διάρκεια 48 ετών, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με υψηλές θερμοκρασίες σήμερα, Δευτέρα (20/4) και την Τρίτη (21/4), ωστόσο από την Τετάρτη (22/4) και την Πέμπτη (23/4) το σκηνικό αλλάζει.

«Θα δούμε αρκετές βροχές προς τα κεντρικά και βόρεια τμήματα, να ενισχύονται οι βοριάδες και να πέφτει η θερμοκρασία» όπως σημείωσε ο κ. Μαρουσάκης.

Τα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους από την Τρίτη (20/4) κυρίως προς τη βόρεια Ελλάδα, καθώς θα αρχίσει να προσεγγίζει τη χώρα μία διαταραχή από τα βόρεια Βαλκάνια. Ψυχρές αέριες μάζες θα κατευθυνθούν προς τη χώρα μας. Από τη Θεσσαλία και πιο βόρεια θα επικρατήσει συννεφιά και μπόρες.

Την Τετάρτη τα φαινόμενα μετατοπίζονται πιο νότια, προς τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Πελοπόννησο και πιο βόρεια. Αναμένεται έντονη αστάθεια, με βροχές και καταιγίδες και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο να δηλώνει πως τα φαινόμενα αυτά ωστόσο θα «επιμείνουν» κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.