Δεσμεύσεις ακινήτων και τάνκερ για το «μαύρο» δισεκατομμύριο του κυκλώματος λαθραίων τσιγάρων
Στο «στόχαστρο» της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος μπήκε η τεράστια περιουσία εγκληματικής οργάνωσης που παρασκεύαζε και διακινούσε λαθραία τσιγάρα, μετά από εκτενή έρευνα που κατέληξε σε ένα πόρισμα-φωτιά 130 σελίδων.
Η δράση του κυκλώματος, η οποία εκτείνεται σε μια οκταετία (2018-2026), προκάλεσε οικονομική «αιμορραγία» στα δημόσια ταμεία ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Συνολικά, η ζημία για το ελληνικό δημόσιο εκτιμάται στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ποσό που προέκυψε μέσα από ένα δίκτυο εικονικών τιμολογίων και εταιρειών-φαντασμάτων.
Με εντολή του επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, «πάγωσαν» τα εξής περιουσιακά στοιχεία:
- Ακίνητα: 42 συνολικά, ανάμεσά τους πολυτελείς μεζονέτες, αγροτεμάχια και ένα ξενοδοχείο στην Πελοπόννησο.
- Οχήματα: 26 αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων πανάκριβων SUV (Porsche, Land Rover) και φορτηγών μεταφοράς.
- Στόλος στη θάλασσα: 7 σκάφη, στα οποία περιλαμβάνονται αναψυχής αλλά και τρία τάνκερ, το ένα εκ των οποίων πετρελαιοφόρο.
Η υπόθεση αριθμεί 38 φυσικά πρόσωπα και 21 εταιρείες (κυρίως ναυτιλιακές). Κεντρικό ρόλο φέρονται να είχαν δύο αδέλφια, γνωστά στις αρχές με τα ψευδώνυμα «Πρόεδρος» και «Πούτιν».
Παρά τους ισχυρισμούς τους ότι πρόκειται για νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα, οι δύο φερόμενοι ως εγκέφαλοι έχουν ήδη προφυλακιστεί μαζί με άλλα έξι μέλη της οργάνωσης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική - Κατασχέθηκαν πάνω από 26 κιλά κοκαΐνης
Αττική: Κύκλωμα κατάρτιζε και διακινούσε πλαστά έγγραφα – Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ το όφελος
Στις 15 Ιουνίου οι αιτήσεις για το νέο «Ανακαινίζω - Νοικιάζω»: Τα κριτήρια και οι κατοικίες
05:00
Πάνω από 100 εργαστήρια συμβουλευτικής από τη ΔΥΠΑ τον Ιούνιο - Οι θεματικές ενότητες
04:00
Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο στις διαθήκες - Ποια τα δικαιώματα συγγενών και συντρόφων
03:00
Ο μισθός μπαίνει υποχρεωτικά στις αγγελίες - Τι πρέπει να γνωρίζετε
02:00