ΜΑΤ στη Γαύδο κατεδάφισαν αυτοσχέδιες καλύβες κατασκηνωτών - Βίντεο από την «επιχείρηση»
Σστιγμιότυπα απο τη Γαύδο (φωτογραφία αρχείου
SOOC«Απόβαση» στην Κρήτη έκαναν διμοιρίες των ΜΑΤ την Τετάρτη (21/4), για να κατεδαφίσουν αυτοσχέδιες καλύβες κατασκηνωτών στις παραλίες του Λαύρακα και του Αϊ Γιάννη στη Γαύδο.
Η εντολή δόθηκε σύμφωνα με το zarpa news πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν εκδοθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.
Η έντονη παρουσία των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από μέλη της συλλογικότητας «Gavdos Sea Front Collective» που υπερασπίζεται τη συμβολή των ανθρώπων που διαβιούν στις παραλίες στη διατήρηση του ευαίσθητου οικοσυστήματος. Όπως μάλιστα λένε, πριν τη δημιουργία των αυτοσχέδιων αυτών τόπων διαμονής η περιοχή έμοιαζε με «σκουπιδότοπο» και έκτοτε έχει καθαριστεί και διατηρηθεί.
Στις παραλίες αυτές κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ δεκάδες επισκέπτες και επισκέπτριες εδώ και δεκαετίες. Με την πάροδο των χρόνων, δημιουργήθηκε μία συλλογικότητα που «έχτισε» αυτοσχέδιες καλύβες για διαμονή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γαύδος: «Πόλεμος» δημάρχου - γυμνιστών για τις παραλίες
Axios: Iρανικά σχέδια για δολοφονίες Αμερικανών αξιωματούχων - Σε επιφυλακή οι πρεσβείες των ΗΠΑ
11:19
Από το βουνό, στη θάλασσα: Γιώργος Τσιάνος, ο άνθρωπος πίσω από το «Amphibian»
11:12
Χειροπέδες σε 74χρονο στη Θεσσαλονίκη: Παρέσυρε και τραυμάτισε 46χρονο
11:05
Αλβανία: Τρεις πορείες στα Τίρανα – Νέα πρόσκληση Ράμα για διάλογο με τους διαδηλωτές
10:58