ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Μαθητικές κινητοποιήσεις και μήνυμα αλληλεγγύης προς τα προσφυγόπουλα

Χανιά: Μαθητικές κινητοποιήσεις και μήνυμα αλληλεγγύης προς τα προσφυγόπουλα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ - ΜΠΕ / Rapanis Stefanos

Σε κατάληψη των σχολείων τους με στόχο να περάσουν μήνυμα αλληλεγγύης προς τα προσφυγόπουλα, προχώρησαν σήμερα μαθητές δύο γενικών λυκείων των Χανίων.

Με σύνθημα «λουκέτο στα λουκέτα τους», οι μαθητές απάντησαν με αυτό τον συμβολικό τρόπο σε όσους αντιδρούν στην παρουσία προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ, οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, πρόκειται να συνεχιστούν αύριο, Παρασκευή, με συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής αγοράς της πόλης.

Η εκδήλωση οργανώνεται από το συντονιστικό όργανο των μαθητών, οι οποίοι σε ανακοίνωση τους καλούν εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και πολίτες να δώσουν το «παρών», ώστε «να απαντήσουν με την παρουσία τους στα κρούσματα ρατσιστικών και ξενοφοβικών συμπεριφορών σε περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας, αλλά και σε κάποιες αντιδράσεις που ήδη έχουν υπάρξει και στα Χανιά για την φιλοξενία προσφύγων».

Με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση θα αρχίσει και η προσπάθεια συλλογής σχολικών ειδών, ρούχων και τροφίμων για τις οικογένειες προσφύγων που πρόκειται να έρθουν στα Χανιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ