ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας 23 και 24 Νοεμβρίου

Έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας 23 και 24 Νοεμβρίου
Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας, του ανώτατου διοικητικού οργάνου της Εκκλησίας, στις 23 και 24 Νοεμβρίου αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Κατά τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν την εκκλησιαστική περιουσία, τις εκκλησιαστικές σχολές, τις Σχέσεις – Κράτους Εκκλησίας και τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Τα θέματα αυτά παρουσίασε αναλυτικά στην εισήγησή του στην Ιεραρχία, τον περασμένο Οκτώβριο, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, αλλά λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στο θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών δεν συζητήθηκαν.

Κατά τη συνεδρίαση του ανώτατου διοικητικού οργάνου της Εκκλησίας, ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος θα παρουσιάσει την εισήγησή του με θέμα τις εργασίες της Πανορθόδοξης Συνόδου που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016 στην Κρήτη.

Επίσης, κατά την τελευταία μέρα των εργασιών για το μήνα Νοέμβριο, η ΔΙΣ, ασχολήθηκε επίσης με θέματα που αφορούν τις διορθόδοξες και διαχριστιανικές σχέσεις, την εκκλησιαστική εκπαίδευση και επιμόρφωση, τον Τύπο και τις δημόσιες σχέσεις.

Το νέο Aμερικανό πρέσβη συναντά ο Αρχιεπίσκοπος

Συναντήσεις με διπλωμάτες θα έχει, μεταξύ άλλων, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Το πρωί θα συναντηθεί με τον πρέσβη της Αρμενίας κ. Cagic Ghalatchan, στις 11.30 θα δεχθεί τον νέο πρέσβη των Η.Π.Α. κ. Geoff Pyatt και νωρίς το μεσημέρι τον κ. Ανδρέα Φρυγανά, πρέσβη της Ελλάδος στη Μόσχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ