Ανησυχία ενόψει αντιπυρικής περιόδου - 182 φωτιές μέσα σε λίγες ημέρες σε όλη τη χώρα
Σε δηλώσεις που προχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστας Τσίγκας, εξέφρασε έντονη ανησυχία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.
Αναλυτικά, ο κ. Τσίγκας ανέφερε ότι τα δεδομένα των τελευταίων ημερών είναι ανησυχητικά, καθώς από τις 17 Απριλίου μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 182 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, παρότι η επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου είναι την 1η Μαΐου.
«Ξεκινήσαμε άσχημα», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι οι περισσότερες πυρκαγιές οφείλονται σε ανθρώπινη αμέλεια, κυρίως από δραστηριότητες στην ύπαιθρο, όπως η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών και κλαδιών από αγρότες και κτηνοτρόφους.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 9 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ επιβλήθηκαν και 26 διοικητικά πρόστιμα για περιστατικά πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.
Αναφερόμενος στους καθαρισμούς οικοπέδων και δασικών εκτάσεων, τόνισε την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης τόσο από τους πολίτες όσο και από τους αρμόδιους φορείς. Η αυξημένη βροχόπτωση φέτος έχει οδηγήσει σε πλούσια βλάστηση, η οποία ενδέχεται να αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς κατά τους θερινούς μήνες, όταν η βλάστηση ξεραθεί.
Το πετρέλαιο υποχωρεί αλλά η επιστροφή στην κανονικότητα αργεί - Γιατί παραμένει ακριβό το ντίζελ
07:43
Ωραιόκαστρο: Συνελήφθη 76χρονος για την πυρκαγιά - Έκανε ελιγμούς με το ΙΧ που προκάλεσαν σπινθήρες
07:33
Κανονικά η ομιλία Τραμπ για την Ημέρα Ανεξαρτησίας, παρά τις καταιγίδες: «Σήμερα γιορτάζουμε»
07:22
Πύρινη κόλαση στο Ωραιόκαστρο: Την καταστροφή αποτυπώνει το πρώτο φως της ημέρας - Άρχισαν ρίψεις
07:13