Η Χίος «έτρεξε για τον Αυτισμό» - 1200 άτομα όλων των ηλικιών έστειλαν το δικό τους μήνυμα
Η Χίος έτρεξε για τον Αυτισμό τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού που είναι στις 2 Απριλίου. 1200 άτομα όλων των ηλικιών έτρεξαν και περπάτησαν στο λιμάνι της Χίου στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τον Αυτισμό.
Το κίνημα «Τρέχω για τον Αυτισμό» ξεκίνησε το 2019 από τη Χίο μέσω του Συλλόγου Αυτισμού Χίου και έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα μέσω των αθλητικών διοργανώσεων Μαραθωνίου Δρόμου.
Στόχος του κινήματος είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών με αυτισμό αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών με σκοπό την αποδοχή των ατόμων με Αυτισμό από την Κοινωνία.
Να σημειωθεί ότι φέτος ήταν ο 6ος αγώνας δρόμου που διοργανώθηκε στη Χίο με μήνυμα: «Ο Αυτισμός είναι ένα ταξίδι που ποτέ κανείς δεν σχεδιάζει».
Και όπως ανέφεραν οι διοργανωτές: «Το σίγουρο είναι ότι η αγάπη μας γι' αυτά τα παιδιά κάνει το ταξίδι πιο ωραίο και την κοινωνία μας καλύτερη».
Δερβένι Θεσσαλονίκης: Νεκρός ο 36χρονος οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο στην Εγνατία
19:57
Τουλάχιστον 19 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από βόμβα σε λεωφόρο στην Κολομβία (vid)
19:46
Για δράση του «νέου IRA» μιλούν οι Αρχές μετά από έκρηξη αυτοκινήτου στο Μπέλφαστ (vid)
19:34
Ικαρία: Άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από δύσβατο σημείο
19:21